15 personer evakueret i Nordsøen

Ingen kom til skade, da 15 besætningsmedlemmer fra installationsfartøjet Sea Worker blev evakueret fra nordsøen natten til onsdag.

Redningsfartøj fra Hvide Sande hjalp med evakueringen.
Redningsfartøj fra Hvide Sande hjalp med evakueringen.

15 personer er natten til onsdag blevet evakueret fra et såkaldt installationsfartøj i Nordsøen ud for den jyske vestkyst.
    
Det oplyser Dong Energy i en pressemeddelelse, og Forsvarets Operationscenter bekræfter redningsaktionen.
    
Ingen af de evakuerede skulle være kommet til skade.
    
Installationsfartøjet Sea Worker er efterfølgende formentlig gået på grund et par kilometer ud for kysten.
    
Forsvarets Operationscenter, der blandt andet står for redningsopgaver til søs, fik meldingen omkring en halv time efter midnat.
    
- Her modtager vi melding om, at et installationsfartøj var ved at blive slæbt, og at trossen til slæbefartøjet var sprunget, siger vagtholdslederen hos operationscentret til Ritzau.

Hjælp fra Hvide Sande

Installationsfartøjet har en platform med fire ben, der kan forlænges og sættes ned i vandet. Det begyndte at drive mod land, da der var kraftig pålandsvind, og det ikke havde nogen motorkraft.

Her modtager vi melding om, at et installationsfartøj var ved at blive slæbt, og at trossen til slæbefartøjet var sprunget

- I den forbindelse kontakter vi redningsstationen i Hvide Sande og sender dem ud til området, og vi får også aktiveret vores helikopter. Imens forsøger man om bord på installationsfartøjet, hvor der er 15 mand, at genetablere forbindelse til slæbefartøjet, fortæller vagtholdslederen.
    
Det lykkedes dog ikke, og omkring klokken 01.30 begyndte man evakueringen. Godt en time senere var alle 15 personer kommet i redningsflåderne, og de folk blev senere flyttet om bord på redningsfartøjet Emilie Robin fra Hvide Sande.
    
- Lige nu er de ved at blive sejlet ind til havn, siger vagtholdslederen klokken 04.15.
    
Installationsfartøjet, som ifølge Dong var på vej til Esbjerg fra Frederikshavn, ligger tidligt onsdag morgen stille.
    
- Det står tilsyneladende på grunden, siger vagtholdslederen om fartøjet, der skulle have haft sine ben 10-11 meter nede under skroget, da uheldet skete.
    
Et miljøfartøj er blevet sendt til området, men der er umiddelbart ingen tegn på, at der er gået hul på skroget, eller at det skulle lække olie.
    
De pårørende til de evakuerede er blevet underrettet om hændelsen.
    
Selskabet A2SEA, der ejer Sea Worker, skriver på sin hjemmeside, at fartøjet bruges til installation af havvindmøller.
    
/ritzau/