1,5 millioner kroner skal bekæmpe højresvingsulykker

​Ny indsats skal nedbringe antallet af højresvingsulykker.

20160726-144450-2-1000x667we.jpg
Foto: Scanpix/Emil Hougaard

Indtil videre har tre cyklister mistet livet i højresvingsulykker i år.

Det skal ændres.

- Bliver cyklisten først ramt i fart af en svingende lastbil, ser vi desværre ofte, at cyklisten kommer alvorligt til skade eller mister livet i ulykken. Derfor har vi meget fokus på højresvingsulykkerne, fortæller leder af Vejdirektoratets afdeling for Trafiksikkerhed og cykling, Marianne Foldberg Steffensen, i en pressemeddelelse.

Derfor får kommunerne nu mulighed for at søge penge fra en pulje på 1,5 millioner kroner, der skal støtte tiltag, der giver bedre trafiksikkerhed for cyklisterne.

 
 
Foto: Vejdirektoratet

Flest i byerne

En endnu ikke offentliggjort rapport viser, at de fleste højresvingsulykker i løbet af de sidste 10 år er sket i firbenede, signalregulerede kryds i byerne. Og så sker de i dagslys og i tørt føre.

- Det er især på kommunevejene, at cyklisterne færdes, når de skal i skole, på arbejde eller til fritidsaktiviteter. Jeg håber, at puljen kan være med til at give opmærksomhed om højresvingsulykker og give mulighed for at indrette flere sikre kryds, forklarer transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen.