15-årig fængslet i drabssag

Den 15-årige dreng, der er sigtet for at have voldtaget og dræbt den 77-årige Else Johannesen i Lemvig, er nu varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Retten_i_Holstebro, skilt150713.jpg

En ung mand på 15 år fra Lemvig er i dag i Retten i Holstebro blevet varetægtsfængslet indtil 2. september 2014 i forbindelse med sagen om drabet på den 77 årige Else Johannesen.

Han er fængslet i surrogat, i det han skal placeres på en institution på grund af hans unge alder. Den 15-årige kærede ikke den afgørelse.

Den 15 årige, der i går kl. 13.02 blev anholdt for drabet på den 77 årige Else Johannesen i Lemvig i weekenden, blev i dag kl. 12.30 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holstebro.

Sigtet for voldtægt og drab

Her blev den 15 årige sigtet for at have voldtaget og dræbt Else Johannesen og for efterfølgende at have stjålet hendes pung.

- En sag af denne karakter kræver fuld opmærksomhed og en hurtig politiindsats. Vi er derfor meget tilfredse med den effektive efterforskning, som har resulteret i, at vi i dag i retten har kunnet fremstille en sigtet i sagen, udtaler politiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Politiet oplyser til TV MIDTVEST, at de ikke umiddelbart har nogle andre mistænkte i søgelyset, men at de nu vil efterprøve den forklaring, som den unge mand altså gav retten for lukkede døre.

Den 15-årige dreng skal nu mentalundersøges.

Se mere i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30

1:49
I dag blev en blot 15-årig dreng fra Lemvig fængslet for voldtægt og drab på 77-årige Else Johannesen.