15-årig: Risikerer at miste alt

En ung pige fra Mors med 10 søskende har en bøn til regeringen: drop 2025-planen, ellers mister familien sit hjem.

190309_fiwa_BA_skole.jpg
Foto: Arkiv

Mange børnefamilier risikerer at blive voldsomt udfordret på økonomien, hvis regeringens lykkes med at skære i børnechecken, som 2025-planen lægger op til. En af familierne er fra Mors. 15-årige Isabella Bramstrup Christensen fra Øster Jølby har 10 søskende, og de har alle samme forældre - ingen af dem er tvillinger.

Den unge gymnasieelev Isabella Bramstrup Christensen har i et brev til Kristeligt Dagblad forsøgt at råbe politikkerne op.

-Jeg hørte min mor fortælle min storebror, at hvis 2025-planen går igennem, så kan vi ikke blive her mere. Så ryger huset på tvangsauktion, skriver Isabella Bramstrup Christensen til Kristeligt Dagblad.

Mister 7000 kroner om måneden

Familien Bramstrup Cristensen købte for bare halvandet år siden et hus på Mors, men ”drømmehuset” kan snart være fortid. Familien kommer nemlig til at mange omkring 7000 kroner om måned.

- Og det gjorde mig virkelig ked af det. For første gang kan jeg få mit eget værelse og på den måde et privatliv. Jeg besluttede mig for at skrive til medierne om vores situation, for jeg forstår ikke, hvorfor man fra regeringens side ønsker at ramme familier som vores. Jeg har hørt i medierne, at det med børnepengene især var tænkt som et tiltag rettet imod udlændinge, der kom hertil og bad om familiesammenføring med masser af børn. Men vi er altså en dansk familie med en stor børneflok. Og selvom 10 børn godt nok er mange, så er det ikke helt usædvanligt her på Mors, at man får mange børn.

96.000 danske familier står i øjeblikket til at få færre børnepenge, hvis 2025-planen vedtages. En stor del af familierne kommer som Isabellas fra Udkantsdanmark. 

 

1:58
Børnerige familier har udsigt til at blive noget fattigere. Regeringens 2025 plan vil skære i børnechecken, og det rammer bl.a. en familie i Lemvig