15-årig dømt for at kaste tyggegummi fra motorvejsbro

Drengen og hans mindreårige bror blev set på broen, da en bil blev ramt af et stykke tyggegummi.

politibil.jpg
Foto: martin sylvest Andersen, Scanpix

I oktober 2016 kommer en bilist kørende ad Silkeborgmotorvejen omkring klokken 19. Da han skal til at køre under en motorvejsbro opdager han to mørke skikkelser på broen.

En af personerne kaster noget mod bilisten, som hører et smæld og straks efter holder stille. Der er ikke sket noget med bilen, men han vælger alligevel at melde det til politiet, som finder frem til gerningsmændene.

Der er tale om en 15-årig dreng og hans lillebror, der er under den kriminelle lavalder. De to brødre er gået ud på motorvejsbroen og har haft noget tyggegummi med, som de kaster ned mod bilerne.

Den 15-årige dreng blev i dag i retten idømt 20 dages betinget fængsel for at have voldt nærlæggende fare for nogens liv eller førlighed.

- Det er en bestemmelse, der bliver brugt, hvis man forvolder en konkret fare, eventuelt i færdselssager, forklarer senioranklager Søren Kløvborg Laustsen.

Et klart signal

Anklageren er tilfreds med dommen.

- Jeg synes, den sender et temmelig klart signal om, at motorvejen ikke er et sted man leger. Det er simpelthen for farligt, uanset hvad man kaster ned. Det kan få fatale konsekvenser, så det er en kæmpe stor løftet pegefinger og et stærkt signal, siger Søren Kløvborg Laustsen.

Den dømte dreng tog sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.