148 mio. skal rejses til nyt forskningscenter ved Gødstrup

Et nyt forskningscenter skal udvikle ny viden inden for sundhedsområder, lyder ambitionen. Før det kan blive en realitet, skal der rejses 148 mio.

Efter planen skal det nye forskningscenter ligge ved siden af det nye supersygehus i Gødstrup.
Efter planen skal det nye forskningscenter ligge ved siden af det nye supersygehus i Gødstrup.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Der skal ligge et nyt center for forskning og uddannelse i sundhed ved det nye supersygehus i Gødstrup. Region Midtjylland, sygehuset og erhvervsfolk har givet hinanden håndslag på at rejse 148 millioner kroner til centret, der efter planen skal være 5000 kvadratmeter stort. Centret skal både udvikle ny viden inden for sundhedsområdet, men også hjælpe erhvervslivet.

- Vi må erkende, at vi ofte mangler partnerjobs til de akademiske uddannede medarbejdere på erhvervsvirksomhederne, og der kan det her i høj grad bidrage med muligheder, siger Kenneth Iversen, der er erhvervsmand og investor i projektet. 

Kenneth Iversen bakkes op af flere ledende erhvervsfolk i landsdelen, som har støttet projektet med knap 100 millioner kroner indtil videre. Men der mangler stadig cirka 50 millioner, og derfor intensiverer de nu arbejdet for at få flere til at støtte projektet.  

- Jeg tror, at vi med det her projekt kan være med til at vinde kloge hoveder tilbage til området. Jeg er overbevist om, at det vil være en energiindsprøjtning for hele området, siger Finn Poulsen, der er administrerende direktør i Bestseller Retail Europe.

Den sidste tredjedel af finansieringen skal nu skaffes gennem fonde og ved at udbrede mulighederne i det nye center for hele erhvervslivet i og Midt- og Vestjylland.  

- Udover pengene så betyder det også rigtig meget, at virksomhederne bakker op omkring hele idéen og opfordrer andre til at være med i det. Når det står færdigt og så gør brug af de, siger Anne Kristensen, der er 2. næstformand i Venstre i Region Midtjylland. 

- Når vi får nogle af de store fonde til at bidrage også, så er jeg helt sikker på at kraften i hele regionen er til, at vi vil det her, siger Kenneth Iversen.