14-årig skal sælge Danmark i Kina

Den 14-årige balletdanser Sidsel Boye Rasmussen fra Struer er kæmpe hit i Kina, og nu skal hun reklamere for Danmark og danske produkter i landet.

290714bALLET.jpg

14-årige Sidsel Boye Rasmussen blev en kæmpe stjerne i Kina, da hun i slutningen af maj optrådte på kinesisk TV for omkring 300 millioner seere sammen med andre elever fra balletskolen i Holstebro.

Nu er hun rejst tilbage til Kina for at tjene penge på succesen. Hun har nemlig sagt ja til en reklameaftale for rav-virksomheden House of Amber.

Sidsel Boye Rasmussen landede tirsdag i Shanghai sammen med sin familie, og hun er nærmest blevet modtaget som en rockstjerne. Hun har bodyguards og hænger på store plakater rundt om i millionbyen.

- Det er lidt vildt og ret overraskende. Det havde jeg slet ikke regnet med, men det er også spændende, siger Sidsel Boye Rasmussen på en Skype-forbindelse fra Shanghai til tvmidtvest.dk

Kina vilde med Sidsel

House of Amber har skabt en særlig verden på hele gulvarealet i Shanghai Jiu Guang, hvor de udstiller pelse med rav lavet i samarbejde med Kopenhagen Fur. Til et stort modeshow skal Sidsel optræde med en balletforestilling sammen med en veninde for VIP'er.

- Sidsel er blevet et kendt ansigt, og hun står for det, der er godt og hyggeligt ved Danmark. Hun bliver set som en H.C. Andersen elverpige, siger Sidsels far, Jens Boye Rasmussen.

Sidsel har været kendt i noget tid i Kina, men hun er endnu ikke kendt i Danmark. Og fordi Kina er så langt væk, har det været nemt for familien at håndtere.

- Men det har overrasket os, at kineserne synes så godt om Danmark. Vi vil gerne promote noget af det, der kommer fra Danmark. De varer, som vi selv kan stå inde for og som passer ind i Sidsels hverdag, vil vi gerne vise frem, siger Jens Boye Rasmussen.

House of Amber er den første virksomhed, Sidsel Boye Rasmussen har indgået samarbejde med. Men Visit Copenhagen har også bedt hende være ambassadør for Danmark i Kina og København.

'The Danish Angel', som kineserne kalder Sidsel, har over 179.000 følgere instagram.