Nyt tilbud i Folkekirken: 13-årige Oscar kom ind fra gaden og blev døbt

I 2017 blev den første såkaldte drop-inn-dåb foretaget i København. Både Holstebro, Silkeborg og Herborg har siden forsøgt sig med det – og nu også Herning.

13-årige Oscar Amir Pagh er en af dem, der er blevet døbt ved en Drop-In-dåb i Herning.
13-årige Oscar Amir Pagh er en af dem, der er blevet døbt ved en Drop-In-dåb i Herning.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

De fleste kender det fra frisøren. Får man en spontan lyst til at få studset håret eller farvet lokkerne, så kan man flere steder komme direkte ind fra gaden uden at have bestilt tid på forhånd.

Og skulle lysten til et hurtigt ”Ja til Gud og Folkekirken” opstå, ja så kan man nu også flere steder i Midt- og Vestjylland blive døbt uden tidsbestilling.

I 2017 blev den første såkaldte drop-inn-dåb foretaget i København, og siden har fænomenet spredt sig til rundt i landet. I vores landsdel har Holstebro, Silkeborg og Herborg forsøgt sig med det – og nu er turen så kommet til Herning.

"Det er nemt og hurtigt"

13-årige Oscar Amir Pagh fra Herning er en af dem, der har taget imod tilbuddet og har valgt at blive døbt til en såkaldt drop-inn-dåb, hvor man ikke behøver at bestille tid på forhånd.

- Det er lidt nemmere, og måske går det lidt hurtigere, fordi man ikke behøver have hele gudstjenesten med også, fortæller det 13-årige dåbsbarn.

I Herning blev i alt 7 mennesker døbt til Drop-in-dåb. Denne dåbsform er for alle, der har lyst til at blive døbt, men som ikke ønsker, at det foregår i fuld offentlighed til gudstjeneste om søndagen.

- Tro er jo – hvor mærkeligt det end lyder – noget af det, vi stadig er blufærdige omkring. Der er mange andre ting, vi kan tale om, men mange er blufærdige omkring dåben, fortæller Kirsten Thyssen, der er provst i Herning Søndre Provsti.

Knap 1000 er blevet Drop-Inn-døbt

Drop-inn-dåb i Danmark så for første gang dagens lys tilbage i 2017 på Vesterbro i København. Siden da har den spredt sig ud til andre steder i landet.

For en måned siden landede den i Holstebro. Her lagde tre personer vejen forbi for at blive døbt. Spørgsmålet er, om det er stor nok efterspørgsel til overhovedet at tilbyde drop-Inn-dåb?

- Jeg tænker, at det har været det værd for de tre personer, og derfor er det vigtigt, at der er et tilbud, lyder det fra provsten i Holstebro, Niels Arne Christensen.

I alt er 938 mennesker på landsplan blevet døbt ved en drop-inn-dåb.

2:01
938 danskere er allerede blev døbt ved en såkaldt drop-in-dåb, og nu er Hedeagerkirken i Herning så også kommet med på vognen.