Enorm interesse for genbrug: 12.000 mennesker til bagagerumsmarked i Søndervig

Sommerferien og det gode vejr trækker tusindvis af mennesker til bagagerumsmarked i Søndervig.

Iben Hansen fra Kloster er blandt sælgerne til det store bagagerumsmarked i Søndervig.
Iben Hansen fra Kloster er blandt sælgerne til det store bagagerumsmarked i Søndervig.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Sommerferien er lig med bagagerumsmarkeder flere steder rundt omkring i det midt- og vestjyske.

Søndervig er ingen undtagelse. Markedet, der efterhånden har eksisteret i mere end 10 år, er hver sommer godt besøgt. Tirsdag var der 12.000 gæster forbi.

Iben Hansen fra Kloster er blandt sælgerne, og sammen med sin mor og sine to sønner har hun fyldt bagagerummet op for at få ryddet op derhjemme, så de aflagte ting kan gøre gavn i nye hjem. 

- Det er hyggeligt at møde en masse glade mennesker, som er på ferie og kommer med godt humør og er nysgerrige. Det er ikke ret mange sure miner, man møder herude, og det er jo fantastisk.

- Man bliver nok ikke millionær, men man tjener lidt på det, man har i gemmerne. Vi får solgt børnenes gamle legetøj, og hvad vi nu ellers har liggende, som vi ikke selv får brugt, siger Iben Hansen.

Stor interesse for genbrug

Der er omkring 250 stadeholdere i Søndervig.

Sådan var det dog ikke, da det hele begyndte for 10 år siden, men de gamle ting er populære i en tid, hvor genbrug er på alles læber, forklarer arrangør Ole Rask.

- Da vi startede, kunne vi være på en lille plads, og i dag har vi mangedoblet både antallet af stadepladser og antallet af gæster.

- Der er en enorm interesse for bæredygtighed og genbrug. Der er flere og flere mennesker, der bliver bevidste om, at man kan købe ting herude på markedet, som man kan sætte sit eget præg på. Det er jo dejligt, at der er mulighed for at give tingene nyt liv i andre hjem i stedet for, at det ryger på lossepladsen, lyder det fra Ole Rask.

Bagagerumsmarkedet i Søndervig finder sted hver tirsdag frem til efterårsferien.

2:09
Sommerferien og det gode vejr trak i dag tusindvis af gæster til bagagerumsmarked i Søndervig.