12 sigtet efter motorvejsulykke

Efter dødsulykken på motorvejen mellem Ikast og Herning onsdag aften er 12 bilister nu sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

190309Ulykke.jpg

Politiet afspærrede i går aftes en del af motorvejen mellem Herning og Ikast med en stor skiltevogn. Alligevel lykkedes det 12 bilister at køre uden om afspærringen via rabatten og nødsporet. Men de kom dog ikke langt, da de lidt længere fremme nåede frem til ulykken og blev stoppet af politiet.

- Jeg synes det er for dårligt at folk ikke overholder afspærringen. Den var korrekt stillet op, og der var ikke noget at tage fejl af. Det er meget dårlig færdselsmoral, fortæller vicepolitikommissær Bent Smedegaard til TV/MIDT-VEST.

De 12 bilister var tvunget til at vente på motorvejen i flere timer, og fik ikke lov til at fortsætte før der var ryddet op efter ulykken. De får nu alle en bøde og er sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

- Vi havde en bilinspektør ude for at undersøge ulykkesstedet, og det er meget farligt at arbejde ved en motorvej, hvis der er biler, der passerer imens. Derfor er det vigtigt, at vi får alle bilister ledt fra, så de ikke passerer sådan et uheld, forklarer Bent Smedegaard.

Tyder på manglende sikkerhedssele

De første undersøgelser fra ulykken tyder på, at kvinden, der mistede livet, blev påkørt bagfra af en mandlig bilist. Dermed mistede hun herredømmet over bilen. Hun blev slynget ud af bilen, og derfor mener politiet, at hun ikke har haft sele på. Den dræbte er den 49-årige Anne Holt fra Skive. Hendes søster var også med i bilen. Hun blev hårdt kvæste og måtte skæres fri af bilen, der var kollideret med motorvejens auto-værn. Den mandlige bilist, slap med mindre skader.

Læs også Dødsulykke på motorvej

Se politiets egne optagelser af vejafspærringen, som 12 bilister overså:

[videonode #3816]

Se interview med vicepolitikommissær Bent Smedegaard herunder:

[videonode #3815]