154 km/t på landevej: 12 gange har politiet stoppet hollændere for voldsomme fartoverskridelser

Et borgertip har ført til, at hollændere 12 gange på et år er blevet taget for alvorlige fartoverskridelser på vestjyske lande- og motorveje.

Bilen her har kørt 154 km/t.
Bilen her har kørt 154 km/t.
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Takket være et tip fra en vestjysk borger har politiet gennem det seneste års tid fanget en stribe hollandske fartsyndere, der har kørt alt for stærkt på de midt- og vestjyske veje. 

Borgeren undrede sig over, at han ofte mellem klokken 4 og 6 om morgenen blev overhalet af udenlandske biler med meget høj fart. Derfor tippede han politiet, og det fik ordensmagten til at overvåge strækningerne fra den sydlige del af vestkysten til Thyborøn.

På både video og billeder har politiet kunne dokumentere, hvordan flere biler på hollandske plader har kørt for stærkt - helt op til 154 km/t på almindelig landevej og 183 km/t på motorvej. Det har resulteret i 12 sager på seks forskellige personer. 

Efterforskningen har vist, at det i de konkrete tilfælde har været hollandske fiskere, der gennem natten er kørt op gennem Tyskland, fortsat op gennem Jylland for så at ende i Thyborøn for at fiske.

I de 12 sager har Midt- og Vestjyllands Politi udskrevet bøder mellem 2.500 kroner og 7.500 kroner. I syv tilfælde har det også udløst en betinget frakendelse af kørekortet, mens én har fået en ubetinget frakendelse af kørekortet.

I en sag, der endnu ikke er afsluttet, står endnu en hollandsk fisker til at blive frakendt kørekortet ubetinget.

0:47
Se video: Politiet filmer en hollandsk varevogn, der kører langt over fartgrænsen.