12-årig forsvundet i over to måneder

Forsvandt fra børnehjem i Herning den 11. juni - politiet mener, at han skjuler sig eller holdes skjult for myndighederne.

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser en 12-årig dreng, der har været forsvundet i over to måneder.

Det drejer sig om den 12-årige Danni Nico Dronninggaard, der den 11. juni forsvandt fra det børne- og ungecenter i Herning, hvor han var anbragt efter en tvangsfjernelse.

Det var Ringkøbing-Skjern Kommune, som stod bag anbringelsen og som nu har bedt politiet om at efterlyse drengen.

Politiassistent Poul Madsen fra lokalpolitiet i Ringkøbing oplyser, at den 12-årige forsvandt under en cykeltur. Politiet mener, at han nu enten skjuler sig eller bliver skjult for myndighederne.

- Vi er sikre på, at han får hjælp af nogle voksne - nogen, der synes, at det er uretfærdigt, at han skulle hjemmefra. Så vi er ikke i tvivl om, at han er i trygge hænder, siger Poul Madsen.

Skiftede SIM-kort

Den 12-årige blev tvangsfjernet fra sin fars bopæl, men der var ingen spor af drengen, da politiet besøgte faderen. Alligevel mener politiet, at de to har haft kontakt.

- Vi kan se, at drengens mobiltelefon har været i kontakt med faderens mobiltelefon., siger Poul Madsen.

Politiet har desuden sporet drengens telefon til både Holbæk og Sønderborg, og der er også oplysninger om, at han kan have været i Sverige. Samtidig tyder noget på, at nogen forsøger at gøre efterforskningen så besværlig for politiet som muligt.

- Vi kan se, at der undervejs er blevet skiftet SIM-kort i telefonen, så han ikke har ringet fra sit eget nummer, og måske har han fået en ny telefon, siger Poul Madsen.

Politiassistent Poul Madsen fortæller her om politiets efterforskning i sagen - og hvorfor efterlysningen først kommer nu: