12-årige Tobias vil være rapper-stjerne

12-årige Tobias Brix havde svært ved at sidde stille i skolen og var meget genert. Men så fik han pludselig øjnene op for at rappe.

Tobias Brix
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Tobias Brix fra Viborg har allerede fået en pladekontrakt og er godt i gang med en spirende musikkarriere. Han på trods af sine bare tolv år allerede prøvet at optræde på store scener og nationalt tv. Nu er han klar med sin første single.

- Jeg har altid drømt at stå i sådan et studie, og jeg var meget nysgerrig for at prøve det, men det er godt nok også hårdt at være inde i sådan en her i et par timer, lyder det fra Tobias Brix, der er i studiet for at lægge sidste stemme på hans første single.

 

Tobias' single får navnet Rapperhjerte som han har fået hjælp til lave sammen med produceren Daniel Durn.

- Jeg har tænkt over, hvad sangen skal handle om, og det blev så netop en kærlighedssang, fordi jeg tænkte, at det kunne være en god periode i mit liv, der er i gang lige nu. Så skrev jeg en tekst på fem linjer, og så gav jeg den til Daniel, og så har han skrevet videre på den. 

Og det gode samarbejde går begge veje.

- Han har et stort gåpåmod, og jeg er meget imponeret over hans evne til at huske teksterne ud i et rap. Han står jo ikke med papiret og læser med undervejs. Det kører fra hovedet det hele, og det synes jeg er meget imponerende, siger Tobias Brix’ producer, Daniel Durn fra Cynosure Music Production.

 

Krudt i røven

Den 12-årige Tobias har allerede imponeret dommerne i tv-konkurrencen 'Danmark har Talent'.Men selvom Tobias er godt i gang med at snuse til en musikkarriere, så er han stadig den samme Tobias med krudt i røven i skolen.

-Jeg har problemer med at sidde stille. Jeg kommer til at sidde og vippe på stolen og gå rundt i klasselokalet, og det er bare irriterende for alle de andre.

 

Tobias Brix’ koncentrationsproblemer skabte en del problemer for ham i undervisningen.

- Jeg havde også problemer med at gøre, hvad lærerne sagde og kigge folk i øjnene, det havde jeg rigtig svært ved. Det var som om, at mine øjne begyndte at brænde, hvis jeg kiggede nogle ind i øjnene. Man siger øjnene er sjælens indgang, men der var så ikke nogen, der måtte komme ind i min sjæl. Det kunne mine øjne ikke lide, forklarer Tobias Brix.

 

Den unge dreng døjede også meget med sin generthed og troede ikke på sig selv, men efter at have optrådt og brudt nogle grænser har det tilsyneladende hjulpet ændret sig. Og det kan mærkes i skolen.

- Det er blevet meget nemmere for mig at koncentrere mig om at sidde stille. Jeg har også haft nemmere ved at tænke over, hvad folk mener med det de siger.

 

Musik om hverdagen

Det er hverdagen med skole, venner og kærlighed som fylder i Tobias første single Rapperhjerte.

- Den handler om en pige, der er rigtig smuk og sød, som jeg så godt kan lide i musikvideoen, og så skal jeg heller ikke afsløre for meget, lyder det fra den unge musiker. 

Musikvideoen, som udkommer sammen med singlen om en måned, er netop blevet færdig.  Til den tid vil den være at finde på i-tunes.

 

 

TVMIDTVEST sendte i 2015 dette indslag. Her skulle den dengang 11-årige Tobias Brix give sin første koncert.
TVMIDTVEST sendte i 2015 dette indslag. Her skulle den dengang 11-årige Tobias Brix give sin første koncert.