100 nye skilte på vej: Kan du gætte, hvad de betyder

100 nye skilte er på vej, som skal hjælpe os i hverdagen. Men hvad betyder de nye skilte.

Piktogram vegetarrestaurant
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

De fleste af os kenderpiktogrammerne fra hverdagen. De hænger på banegårde og i lufthavne og andre steder i det offentlige rum. Her fortæller de os, at der er 'Rygning Forbudt' eller hvor herre- og dametoiletterne er.

Det er firmaet Dansk Standard, der laver piktogrammerne, og nu præsenterer Dansk Standard 100 nye piktogrammer, der skal hjælpe os til at finde ud af, hvad man skal og må og ikke bør gøre.

- Der sker meget på wi-fi, der sker meget på mobilområdet. Alle de her forskellige områder på det digitale gør, vi skal se nogle nye piktogrammer, som kan hjælpe os alle sammen, siger Jens Heide, der er kommerciel direktør i Dansk Standard.

Hvad betyder de nye skilte

Det er 30 år siden Dansk Standard sidst opdaterede piktogrammerne, så de mange kender og forstår betydningen af de gamle piktogrammer. Vi har samlet en lille håndfuld af de nye piktogrammer. Kan du gætte, hvad de betyder?

 

 

 
 
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

 

 
 
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

 

 
 
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

 

 
 
Foto: Kasper Riis Kristensen

 

Du kan få svaret på hvad piktogrammerne betyder, og hvor det er meningen, de skal hjælpe os i vores indslag om de nye piktogrammer her.

 

2:09