De sjove, de skæve og de kreative: 10 valgplakater, der får dig til at kigge en ekstra gang

Lygtepælene er plastret til med portrætter af folketingskandidater, men nogle valgplakater skiller sig mere ud fra mængden end andre.

Rasmus Norup (Konservative) og Alex Vanopslagh (LA) er bare to af de mange folketingskandidater, der har valgt at gøre lidt mere ud af valgplakaterne.
Rasmus Norup (Konservative) og Alex Vanopslagh (LA) er bare to af de mange folketingskandidater, der har valgt at gøre lidt mere ud af valgplakaterne.
Foto: TV MIDTVEST

Nogle bruger et sjovt slogan, mens andre laver en valgplakat i en atypisk form.

Valgkampen er i fuld gang og det samme er kampen om vælgernes gunst. Igen i år er der taget nye, kreative metoder i brug for at få så meget opmærksomhed som muligt.

Vi har samlet 10 valgplakater her fra landsdelen, som på den ene eller den anden måde skiller sig ud fra mængden.

Har du også set en sjov eller anderledes valgplakat? Så send os gerne et billede på redaktionen@tvmidtvest.dk - og husk at skrive, hvor du har set plakaten.

1. Krøller eller ej

Jakob Kjærsgaard (DF) bruger sin frisure til at skabe opmærksomhed med sloganet 'krøller eller ej, sæt kryds ud for mig'.

 
 
Foto: Nadia Nikolajeva, TV MIDTVEST

2. Svært efternavn bliver til et slogan

'Svært at udtale - nemt at sætte kryds ved'. Med en hentydning til sit usædvanlige efternavn opfordrer Alex Vanopslagh (LA) vælgerne til at sætte krydset ved ham.

 
 
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

3. Dobbelt højde

Alex Vanopslagh (LA) breder sig over to valgplakater og prøver at fange opmærksomheden ved simpelthen at fylde mere end de andre.

 
 
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

4. Sænk farten

Vi kender alle til skilte i vejkanten, der beder bilister om at sænke farten. Alex Vanopslagh (LA) spiller på genkendeligheden, men har streget 'sænk farten' ud og i stedet skrevet 'sænk registreringsafgiften'.

 
 
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

5. Ikke så firkantet

Med en rund valgplakat forsøger Rasmus Norup (Konservative) på en meget bogstavelig måde at vise, at hans politik er alt andet end firkantet.

 
 
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

6. Malet portræt

Rasmus Norup (konservative) har fået Lind-kunstneren Jesper Nørgaard til at male et anderledes portræt af sig.

 
 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

7. Plakattrailer i vejkanten

Lygtepælene er fyldt med valgplakater, så måske kan det betale sig at skilte med sig selv et andet sted. Alternativets Brian Bruhn går efter at blive set med en anderledes placering.

 
 
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

8. Selfie med en hest

Tatjana Stenvad fra Alternativet fremhæver sit fokus på dyrevelfærd ved at bruge et billede af hende selv sammen med en hest.

 
 
Foto: Casper Roslyng Rasmussen, TV MIDTVEST

9. Høj valgplakat, høje ambitioner

Ligesom Alex Vanopslagh (LA) længere oppe i vores liste har også Jakob Kjærsgaard (DF) satset på en valgplakat i dobbelt højde. Han har dog tilføjet et kvikt slogan, der passer til størrelsen: 'Jeg har høje ambitioner for Danmark'.

 
 
Foto: Nadia Nikolajeva, TV MIDTVEST

10. Kendt støtte med på plakaten

Thomas Danielsen (V) satser på, at det er en fordel at låne et kendt ansigt på valgplakaten. 'Thomas springer ikke over, hvor gærdet er lavest', siger Søren Gade (V) her om partifællen Thomas Danielsen.

 
 
Foto: Nadia Nikolajeva, TV MIDTVEST