10-årig forfatter: Det har lært mig at læse

10-årige Andreas Pedersen fra Ravnstrup havde svært ved at læse og skrive. Hans far foreslog ham at skrive en bog i håb om, at det kunne hjælpe. Nu er den første blevet udgivet, og endnu flere er på vej.

261015Forfatter.jpg

Andreas Pedersen læser i en alder af 10 år højt fra sin første bog.

- Giganterne havde god fart på mod nord.

Og det at skrive en bog, har gjort ham meget bedre til at læse på bare få måneder.

- Det har hjulpet mig rigtig godt, altså sådan med at stave ordene og den slags. Og så skal jeg også læse bøgerne selv. For at se om det er godt nok, siger den nye forfatter.

Flere bøger på vej

I mandags udkom første bog i serien med Arkild som hovedperson. Nummer to ryger i trykken i næste uge. Og nummer tre og fire er allerede skrevet.

261015Bogomslag.jpg

 

Andreas bedstefar Paul Erik Pedersen er også forfatter. Han har hjulpet ham gennem hele processen. Han er glad for, at barnebarnet går i hans fodspor.

- Du kan jo se, hvor stolt jeg er. Sådan en bette knægt, der er jo ikke noget, der er mere vildt. Man kan næsten sidde og få lidt tårer i øjenene af det, lyder det fra en tydelig rørt bedstefar.

10-årige Andreas, der går i 4. klasse, er lige nu i gang med at skrive bog nummer fem. Men det er kun begyndelsen på forfatterskabet, efter planen bliver der udgivet en bog om måneden.

2:00
Andreas Pedersen fra Ravnstrup har svært ved at læse og skrive, men nu udgiver han flere bøger.