LO i Ringkøbing: 1. maj uden kamp for arbejdsmarkedet

Det er ikke alle 1. maj-arrangementer, der har fagligt indhold som overskrift.

Formanden for LO i Ringkøbing smiler. Men det var også en særdeles underholdene 1. maj i ROFI-centret.
Formanden for LO i Ringkøbing smiler. Men det var også en særdeles underholdene 1. maj i ROFI-centret.
Foto: TV MIDTVEST

I Ringkøbing handlede det i dag om alt muligt andet, end bedre forhold for arbejderklassen. 

EU-parlamentariker Christel Schaldemose talte om den aktuelle EU-politiske situation, og den kendte tv-vært, Abdel Aziz Mahmoud, talte om integration. 

Men det er ikke helt tilfældigt, at det ikke var forholdene for arbejderklassen, der var på LO's 1.maj-program.

- Vi har jo kæmpet os til nogle af de bedste løn- og arbejdsforhold i hele verden, så der er jo ikke som sådan behov for, at vi skal ud og kæmpe for en femøre, eller hvad ved jeg. 

Sådan forklarede formanden for LO i Rinkøbing, Helge Albertsen, mens fællessangen lød i baggrunden.

Carsten Jensen: Det er vigtige ting at tale om

Også det socialdemokratiske folketingsmedlem, Mogens Jensen, var i dag med til at fejre arbejdernes kampdag i Ringkøbing. Heller ikke han var ked af, at snakken om arbejdsmarkedet gled i baggrunden for andre politiske emner og musikalsk underholdning.

- For mig at se er der ingen tvivl om, at du er nødt til at arbejde med formen for 1.maj-møderne. De skal efter min opfattelse have en bred appel, så folk har lyst til at komme og lytte til det, der bliver sagt, sagde han til TV MIDTVEST.

Folketingspolitikeren mener, at debatten om integration, EU-politik og meget andet har indflydelse på arbejdsmarkedet, og at den derfor er lige så væsentlig som det, der oftest bliver debatteret den 1. maj. 

- Det handler jo om at tale om nogle af de udfordringer, som folk står over for i al alminelighed. Nu har vi i mange år været medlem af et europæisk fællesskab, som lige nu måske er ved at smuldre lidt, hvis vi ikke passer på, forklarede han. 

- Og spørgsmålet om integration er jo et spørgsmål, der angår muligheden for, at vi, samtidig med at vi hjælper mennesker, der er på flugt, også skal sikre vores eget velfærdssamfund. Så det er jo faktisk vigtige ting at tale om på en 1. maj, lød det fra Mogens Jensen.

Arbejderbevægelsens internationale kampdag så første gang dagens lys i 1889.

Se selv her, hvordan arrangementet i Ringkøbing løb af staben: 

2:14
Nogle steder lå hovedvægten på fagligt indhold, mens det andre steder var mere underholdningspræget: