1. maj: Hør talerne her

Politiske slagord, løfter og kritik vejrer over landsdelen sammen med de røde faner. Kom rundt om arbejdernes internationale kampdag her:

010509_1MAJ.jpg

Struer: Møde for de morgenfriske:

Her talte socialdemokraternes folketingsmedlem fra Holstebro Jens Peter Vernersen. Se et uddrag herunder:

3:14

Rasmus Lynghøj Christensen debutterede på kampdagens røde talerstol. Han stiller op til Folketinget for socialdemokraterne i Struer og Lemvig. Hør uddrag af hans tale her:

3:54

 

Laugesens Have, Videbæk: Helle Thorning-SchmidtSocialdemokraternes statsministerkandidat snakkede krise, og om regeringens håndtering:

3:27

Efter talen fortalte hun, hvordan hun talte om hendes forslag til at give nye muligheder og nye uddannelser til de mange arbejsdløse i Midt- og Vestjylland:

2:20

Skive: En højtflyvende Europaparlaments-kandidat:Dan Jørgensen, socialdemokraternes spidskandidat til Europaparlamentet, nåede hele landet rundt 1. maj - i helikopter. Men er det miljørigtigt og solidarisk?

1:22

Kom med på en del af helikotperturen. Se ruten fra Skive til Spjald fra oven på en solrig 1. maj:

1:04

Viborg: Den klassiske 1. maj:Her talte Henrik Quist, medlem af Regionsrådet i Region Midt, om stigende ulighed og en regering, på vej væk:

2:10

Herning: Den kukturelle kampdag: Kunstneren Bjørn Nørgaard, der blandt andet står bag en opsigtsvækkende hesteslagtning i 1970 og senere kreerede dronningens 17 gobeliner, troppede op på Herning Kunstmuseum. Hør hvad kunsten har med 1. maj at gøre - eller omvendt:

1:57

Mogens Jensen, socialdemokraternes kulturordfører, foreslog kulturministeren at bruge kultur aktivt i behandlingen af syge:

1:26