Sylespidse bemærkninger gjorde det uundgåeligt
At Jeppe Søe vender ryggen til Moderaterne, er ingen overraskelse.
Overraskelsen ligger i måden, det sker på - for åben mikrofon i medie-podcasten Q & Co.
Søes afgang var uundgåelig. Splittelsen mellem ham og Lars Løkke Rasmussen var blevet for stor. Opfattelsen af, hvordan Moderaterne kommer fri af krisen, som er opstået på grund af sager om sexisme og mobning i partiets sekretariat, var for forskellig. Sylespidse bemærkninger - Løkke foran rullende kameraer på Christiansborg - Søe på skrift i BT på tvmidtvest.dk og på det sociale medie X - gjorde det umuligt for dem begge at blive i partiet.
Og da Lars Løkke Rasmussen i gåseøjne ejer Moderaterne - og dermed ikke skal nogen steder - kunne løsningen ikke blive anderledes, end at Jeppe Søe måtte sige farvel.
Selv vil han sige, at i hele sagen har han ageret, som han har gjort, for de forurettedes skyld - dem, som har været ofre for den kritisable kultur i partiet.
Faktum er, at Jeppe Søe - jævnfør ovenstående - har holdt den moralske fane højt - men også, at han nu oplever, hvad det vil sige at lægge sig ud med chefen - hvilke skrammer, det kan give.
Jeppe Søe, der siden 2022 har været valgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds, har været en del af Moderaterne fra begyndelsen. Og også før partiet blev et parti. Jeppe Søe var sammen med Lars Lars Løkke Rasmussen med til i januar 2021 at stifte Det Politiske Mødested, som var forløberen for Moderaterne.
For 53-årige Jeppe Søe er det nu alt sammen fortid. Det er også betydelige politiske ordførerskaber - og senest, når et nyt folketingsår begynder, en plads i Folketingets Præsidium.
Moderaten - som nu er eks - valgte at gå med sine følelser af, hvad der er rigtigt og forkert.
Og betaler den pris det koster - i første omgang som løsgænger i Folketinget.
Om Jeppe Søe kan finde andre partimæssige tilhørsforhold, er for tidligt at spå om nu.