Fik hjælp fra fodboldklub: Jonas har fået drømmejobbet og en helt ny tilværelse

Efter et forløb hos FCM Samfund har Jonas Jacobsen fået en helt ny tilværelse og det job, han drømte om.

11:17
22-årige Jonas Jacobsen har med hjælp fra FCM Samfund fået job som P-vagt i Holstebro.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

- Det er bare pissegodt, konstaterer Jonas Jacobsen og forklarer detaljeret, hvad opgaverne går ud på, da vi møder ham i et parkeringshus i Holstebro.

- Jeg er meget tilfreds med jobbet som p-vagt. Det er nemt. Jeg skal bare holde øje med en masse ting, og hvis ikke de bliver overholdt, skal jeg udskrive afgifter. Det er sådan set det, jobbet går ud på, forklarer 22-årige Jonas Jacobsen. 

Jobbet er forholdsvis nyt for ham. Før var han tilknyttet jobcentret og havde været ude i flere praktikophold, men det var langt fra det, han drømte om. 

- Jeg blev sat ud bagved på et lager, hvor jeg satte ting og sager på plads. Det var ikke lige mig, men jeg fik penge for det, så jeg var jo nødt til det.

Drømte om noget med vagt

Jonas Jacobsen har altid haft en drøm om, hvad han gerne ville. 

- Det skulle være noget med vagt eller politi, men jeg kan ikke komme ind til politiet, fordi jeg har ADHD, så det var ikke lige sådan, forklarer han. 

For godt et år siden tilbød Holstebro Kommune ham et forløb hos FCM Samfund, der hjælper unge uden job og uddannelse i gang.

- Jeg tænkte, hvad er nu det for noget. Er det noget med fodbold. Men efter et orienteringsmøde, sagde jeg ja tak samme dag.

Ny tilværelse

FCM Samfund har ikke noget med fodbold at gøre, men er en social gren af fodboldklubben, som bruger nogen af principperne fra elitesport til at talentudvikle de unge mennesker på forløbet. 

- Det lød virkelig interessant. Her tager man bare det lange ben foran det andet og bliver tvunget til at sætte sig ind i de ting, man drømmer om, uddyber Jonas Jacobsen. 

Noget af det første, der sker, er en afklaring af, hvad de unge mennesker gerne vil, og hvor deres talenter er. Herefter får de hjælp til at finde en retning og gå vejen. 

- Jeg har rykket mig rigtig meget, jeg har fået venner, jeg er vagt på stadion og så har de også hjulpet mig til at få jobbet som P-vagt. 

I dag er han selvforsørgende og ikke længere kandidat hos FCM Samfund. 

- Men jeg kommer stadig gerne og spreder glæde. Det er hyggeligt at hilse på de gamle og se, om der er kommet nye. Jeg arbejder som P-vagt nu, jeg har min egen lejlighed, klarer mig selv og har det bare godt, slutter han.