Nu kommer fiskeriformænd med et bud på, hvad der er sket

Det er lidt af et mysterium, hvordan en gråhaj er endt midt på en cykelsti i en vestjysk by.

alfred fisker 1
Foto: Tina Bangsgaard, TV MIDTVEST

Torsdag morgen blev en gråhaj fundet midt på en cykelsti i Rindum, og hvordan den er havnet der, er noget af et mysterium, som mange gerne vil have svar på.

Michael Madsen, der er indehaver af Jyllandsakvariet i Thyborøn, kom med en teori om, at det kunne være en erhvervsfisker, der har fået hajen i garnet og taget den med i land.
Og den teori har mange af vores læsere også på Facebook.

Men to af landsdelens fiskeriforeningsformænd er ret overbeviste om, at det ikke er erhvervsfiskere, der har fået den sjældne fangst i nettet.

- Jeg hælder mere til, at det er en lystfisker. Jeg kan ikke se argumentet for, at en erhvervsfisker skulle tage den med hjem og smide den der, siger Thomas Rahbek Sloth fra Hvide Sande, der er formand for Sydvestjysk Fiskeriforening.

Har udstyr til at undgå hajfangst

Fiskeriformanden fra Hvide Sande understreger, at en gråhaj langt fra er noget, der bliver fanget på daglig basis. Blandt andet fordi fiskerne har et system, som netop er gearet til at undgå det.

- På fiskegarnet er der monteret sådan nogle pingere (akustiske alarmer, red.), som skræmmer blandt andet hajer væk. Og går de i garnet alligevel, skal fiskeren tage billeder af den og dokumentere og registrere det i en app. Og hajer skal smides tilbage i vandet igen, uanset om de er døde eller i live, siger Thomas Rahbek Sloth.

Har aldrig fanget en selv

Hans formandskollega fra Thyborøn Fiskeriforening, Alfred Fisker Hansen, er også overbevist om, at hajen ikke er kommet på land takket være en erhvervsfisker.

- Jeg tror lige så godt, det kan ske at være en lystfisker, der har fanget den, siger Alfred Fisker Hansen.

Han har fisket i 42 år og vil vurdere, at en gråhaj er en særlig fangst at få i nettet.

- Jeg tror, det er ret sjældent, man fanger gråhajer - jeg har i hvert fald aldrig selv fanget en, siger han.