TV MIDTVEST

Rødbede hommus

Til 4 personer

3 store rødbeder.

1 fed hvidløg.

Lidt persille.

En lille portion kogte kikærter.

Lidt smør.

Lidt spidskomme og koriander stødt.

Citron saft og skal.

Hvid sesam.

Oliven olie.

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Sæt rødbederne over og koge i rigeligt vand.

Sæt en pande over og begynd langsomt og rist dine sesamfrø. De skal blive helt gyldne og sprøde evt tilføje en smule olie under processen.

 

Når rødbederne er helt møre tager du dem hen til vasken og køler dem af med koldt vand.

Af sesamfrøene og tør panden over med en stykke papir eller en klud.

Nu skal det forkogte kikærter riste/varmes forsigtigt på panden med hakket hvdløg, spidskommen og koriander.

Mens du gør det, smutter du rødbederne.

 

Kikærter, rødbeder køres enten i en foodproccesor eller blendes med en  stavblender i en dyb skål.

Smag til med salt, peber, citronsaft, citronskal og oliven olie.