TV MIDTVEST

Grøntsagssuppe

(4 prs)

1 porre.
2 gulerødder.
Lidt ingefær.
1 fed hvidløg.
En smule karry.
½ æble.
1 kartoffel.
En smule chili.
En håndfuld røde linser.
Bouillon, enten grøntsags- eller hønseboullion.
Salt og peber.
Lidt citron.
Lidt eddike.

- Grøntsager af stort alle slags kan bruges i stedet for de nævnte.
Her er der faktisk ikke nogle grænser. En enkelt kartoffel, ris eller en lille portion linser vil hjælpe til med at give den ønskede konsistens. Men ellers er op til dig og dit køleskab, forklarer Troels Mølgaard Kornum og fremhæver, at retten både er let og hurtig at lave.

Troels foreslår, at man ganger opskriften op og laver store portioner, som man fryser ned.

Fremgangsmåde:
Rens og skær ingredienserne, så de er klar til at komme op i en kasserolle eller gryde.
Sæt gryden over og ved relativ høj varme med olie i bunden. Spar ikke på olien.
Sauter ingredienserne af, så smagen rigtig træder frem.
Kom vand på, så det kun lige dækker. Du kan altid tilføje, det er langt sværere at styre, når du har kommet for meget i fra starten.
Kog, indtil det hele er mørt og tilsæt bouillon. Blend det med en stavblender og korriger konsistensen. Er den lidt for tyk, så tilføj en smule vand.
Smag til med salt, peber, citron og eddike.