Bror indsamler 270.000 kroner til kræftsyg søster

De danske læger regner ikke med, at Camilla Kokkedal overlever sin cancer, og derfor har hendes bror Ronni Lank Jensen startet en indsamling, så hun kan få behandling i Tyskland.

Camilla Kokkedal er dødssyg af kræft. Hendes bror Ronni Lank Jensen har samlet penge ind, så hun kan få en specialbehandling i Tyskland.
Camilla Kokkedal er dødssyg af kræft. Hendes bror Ronni Lank Jensen har samlet penge ind, så hun kan få en specialbehandling i Tyskland.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Camilla Kokkedal bor på Mors, er 48 år gammel, gift, mor til tre, og så er hun uhelbredeligt syg af kræft.

Nu har hendes bror startet en indsamling, så Camilla Kokkedal kan komme til Tyskland og få en livsforlængende behandling.

En behandling, der koster 30.000 kroner hver fjerde uge.

- Der er børn, der gerne vil have deres mor i længere tid, en mor, der gerne vil opleve hendes børn blive konfirmeret, få deres første kæreste og så videre. Det vil vi gerne være med til at give hende og selv være med til at opleve. Det rammer ret ømt, at man ved, det ikke er sikkert, at alle de ting, de sker. Kan man bare gør et eller andet for at forlænge det. Det tror jeg, at alle i samme situation vil, fortæller Ronni Lank Jensen.

Indsamlingen har været en stor succes, og der er kommet penge fra folk, der står familien nær, men også fra mennesker, de slet ikke kender, og der er nu nok til ni behandlinger, som i alt vil koste 270.000 kroner.

- Det har været totalt overvældende, og det har været fuldstændig vildt at se, at det måske er to tredjedele, vi ikke kender. Det er fuldstændig vildt, fortæller Camilla Kokkedal.

Alle donationerne har været årsag til rigtig meget gråd, og selvom det er glædestårer, der er blevet grædt, så har det påvirket den 48-årige rigtig meget.

Camilla vil ikke undvære sine børns mærkedage

De danske læger har erklæret, at der ikke kan gøres mere for at redde Camilla Kokkedals liv, og heller ikke behandlingerne i Tyskland er en mirakelkur.

- Sådan er mit liv lige nu. Jeg står op hver morgen, tager en dyb indånding og siger til mig selv, at det her også skal blive en god dag. Og så giver jeg mig selv en god dag. Jeg kan jo ikke sætte mig hen i hjørne og sætte mig til at græde, det får jeg jo ikke noget godt ud af, fortæller hun.

Hun vil ikke give op på livet endnu, og derfor tager hun til en læge i Tyskland for at få en regional kemoterapi, hvor kemoen bliver sprøjtet direkte ind i kræftknuderne.

-  Han siger, at han kan forlænge mit liv i to år, og det skal han bare gøre, fordi så kommer der muligvis noget immunterapi, som jeg rigtig gerne vil i nærheden af. Jeg tror ikke på, at jeg bliver helbredt, men det her immunterapi, som jeg gerne vil på, det, har jeg læst, kan give mellem et og fire års livsforlængelse. Det er lidt ligesom indsamlingen - mange bække små, siger Camilla Kokkedal med et grin.

Selvom hun godt ved, hvor alvorlig hendes situation er, så har den 48-årige mor svært ved at erkende, at hun ikke skal være her mere.

- Det gør mega ondt, når folk snakker om, at de skal se deres børn blive studenter, for det kommer jeg ikke til. Så når der kommer sådan nogle ting, så bliver jeg meget ramt og rørt. Jeg vil også gerne opleve mine børn blive studenter, jeg vil også gerne se deres kørekort, deres første kærester, se dem blive gift. Jeg vil gerne alle de ting, så det affinder jeg mig aldrig med, fortæller hun.

Pengene forsvinder

Ronni Lank Jensen fik hurtigt samlet mange penge ind til søsterens behandlinger, men med 30.000 kroner per behandling, så forsvinder pengene også hurtigt igen.

Han er godt klar over, at donationerne ikke kan blive ved for evigt.

- Hvornår er nok nok? Jamen, det er jo ikke nok for pokker. Det er et liv, hvad koster det? Det kan jeg ikke svare på, siger han.

Både bror, søster og resten af familien er glade, rørte og overraskede over, at der er så mange, der har støttet indsamlingen.

2:17
Ronni Lank Jensen fra Mors har startet en indsamling for at forlænge sin kræftsyge søsters liv.