tir, 14/05/2013 - 14:57 — Nicki Quist
  
Vær den første til at dele artiklen.

Ulfborg Friskole lukket øjeblikkeligt

Ulfborg Friskole er lukket. Banken har smækket kassen i. Forældre og elever skal med dags varsel finde ny skole.

Dørene var lukket på Ulfborg Friskole i morges. Skolen er lukket. Det stod klart efter banken har smækket kassen i.

Forældrene til skolens 23 elever blev orienteret om skolens lukning mandag aften. Forældrene fik at vide, at de havde aftenen til at hente børnenes personlige ejendele i Friskolen. Tirsdag morgen var skolen lukket. Nøglerne blev tirsdag afleveret til banken.

- Banken har lukket kassen fordi økonomien ikke længere hang sammen. Bestyrelsen har forsøgt at redde skolen med en række redningsforsøg, men intet har virket. Der er ikke længere lys for enden af tunnelen, og nu har banken sagt stop, fortæller Ulfborg Friskoles bestyrelsesformand, Benny Rasmussen.

Det er særligt et faldende elevtal, der har været et stigende problem for friskolen. Da skolens elevtal var på sit højeste for godt 4 år siden, havde skolen flere end 70 elever. Tallet er siden faldet til 23, og der var ingen elever på venteliste.

- Jeg ved faktisk ikke, hvorfor elevtallet er faldet. Jeg synes fagligheden har været god. Måske er det egenbetalingen, der skræmmer. Men jeg ved det ikke, siger Benny Rasmussen.

I alt 23 elever skal nu finde ny skole. De vil sandsynligvis blive flyttet til folkeskolen i Ulfborg eller skolen i Stadil.

Ulfborg Friskole blev startet i 1960, da kommunen lukkede en skole i Madum. Det førte til oprettelsen af en friskole, der senere blev til Ulfborg Friskole.

Forresten...

Ift. til mit tidligere anonyme indlæg ("Gæst"), vil jeg blot erkende, at jeg har det fint med, at hænge personer ud med navns nævnelse, men ikke har mod og mandshjerte nok til at lægge navn til... Jeg ved, at det er fejt. Undskyld! tir, 28/05/2013 - 21:15 — Gæst (ikke efterprøvet) - Ulfborg

Sandheden!

Er at der var over 30 punkter,("uregelmæssigheder" herunder bla. overtrædelser af vedtægter, og det der er værre.) som en advokat og bestyrelsen fremlagde på en lovlig indkaldt generalforsamling på skolen. Altså er der under ingen omstændigheder tale om uretfærdigheder. Tvært imod var der beviser og lovgivning bag alt. Desuden er ikke første gang Ejner er blevet bedt om at forlade en stilling. På det tidligere sted var den også gal.
Bestyrelsen sikrede at der kom orden på tingene og økonomien. Og at nye folk kunne komme til.
Kan forstå at du og dit barn ikke nåede at blive gjort ondt og det er kun godt. Man kunne dog godt have ønsket større forståelse for alle dem det gik ud over. Trist er det dog, at man kan have på fornemmelsen at, det ikke kun er dig der ikke har kunnet se gennem manipulationerne og løgnene. Disse har stået alene da bestyrelsen overholdt sin tavshedspligt og valgte at opretholde en høj etisk og moralsk standard, lige netop for at der ikke skulle være noget at komme efter. Flere havde dog ønsket en retssag så ugerningerne kunne komme frem i lyset.
Årsagen til at friskolen er lukket er meget mere kompliceret. En ting er dog sikkert, Ejner og hans kone var starten. Og ja det er trist at den nu er lukket! fre, 24/05/2013 - 21:17 — Gæst (ikke efterprøvet) - ulfborg
Skolens nederlag begyndte med fyrring af Ejner. Vi elskede VORES skole som vores familie. Men efter at Ejner blev fyrret på så grov og uretferdig måde blev principerne som friskolen livede efter ødelagt og mange elever og dygtige lærer forladt skolen. jeg begræder skolen og håber på at de mennesker som havde medvirket til at Ejnar blev fyrret vil have det på deres samvitighed resten af deres dage. tor, 16/05/2013 - 22:47 — Tanya Kristensen (ikke efterprøvet) - Ulfborg

Indsend kommentar


Bemærk, at du skal skrive både fornavn og efternavn! Se regler for debat på tvmidtvest.dk
Du skal skrive dit fulde navn.
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img>

Yderligere information om inddataformater


TV/MIDT-VEST svarer i udgangspunktet ikke på kommentarer på tvmidtvest.dk. Har du kommentarer til TV/MIDT-VEST, så skriv til redaktionen.

TV MIDTVEST - SØVEJ 2 - 7500 HOLSTEBRO - TLF. 96 12 12 12 - E-MAIL: REDAKTIONEN@TVMIDTVEST.DK - ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDT