World Cup i Dressur til Herning

Verdens bedste heste og ryttere indtager Jyske Bank Boxen, når der i uge 42 er World Cup i Dressur

300512_Hest.jpg

Jyske Bank Boxen i Herning kommer til at danne en spektakulær ramme om ridning i verdensklasse, når Reem Acra FEI World Cup kvalifikation i dressur og CSI3-springning afvikles i det midtjyske i 2017, det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

- I Herning er vi rigtig, rigtig gode til at holde store events. Med World Cup i Dressur får vi endnu en stor og attraktiv begivenhed i verdensklasse. Det er til glæde for borgerne i Herning, der får mulighed for at opleve verdens bedste ryttere og heste på nærmeste hold. Og det er til gavn for de mange, der arbejder på hoteller, restauranter, i detailhandlen og alle de andre serviceerhverv i hele Midtvestjylland, der nyder godt af de mange gæster, som begivenheden vil tiltrække. Med et 2017, hvor Herning i forvejen kan byde på EM i Triatlon og EM i Landevejscykling kan vi med World Cup i Dressur vist roligt sige, at vi også i år lever op til vores motto: I Herning er alle muligheder åbne, siger borgmester Lars Krarup.

World Cup-eventen i Herning afvikles i et samarbejde mellem Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund, Equitour Aalborg, MCH og Herning Kommune. 

Efterårsferie med Dressur i verdensklasse

De sidste ti år er Reem Acra FEI World Cup i dressur blevet skudt i gang i Danmark, hvor den første kvalifikation af den prestigefyldte turnering er blevet afviklet ved det store JBK Horse Show i Odense i uge 42. Men nu rykker eventen vestpå, og de næste to år er det altså i Herning, at første kvalifikation skal rides. Eventen bliver fortsat i uge 42 - skolernes efterårsferie - hvor mange ridesportsentusiaster får mulighed for at opleve dressur og spring på højeste niveau.

- Først og fremmest er det jo fantastisk, at det er lykkedes for os at bevare en World Cup i Danmark, efter at samarbejdet mellem JBK Horse Shows of Odense Kommune stoppede. Det betyder rigtig meget for sporten fremadrettet. At vi oven i købet kan afvikle World Cuppen i Herning sammen med Dansk Varmblod, som har stor erfaring fra afviklingen af deres Hingstekåring i Herning, er et tydeligt bevis på, at avl og sport har samme målsætning. Dertil må man også bare sige, at det er fantastisk, at så mange ildsjæle vil være med til at løfte den store opgave, som et World Cup-stævne er. Jeg vil gerne sige tak til vores to samarbejdspartnere, MCH og Herning Kommune for opbakningen, og vi ser frem til et godt samarbejde, siger Generalsekretær i Dansk Ride Forbund, Jens-Erik Majlund.

Sport Event Denmark har tidligere været partner på World Cup'en i Odense, og Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, glæder sig ligeledes over at det er lykkedes at bevare World Cup'en i Danmark.

- Der er nogle spændende perspektiver i eventen, både på den korte og lange bane, og der er ingen tvivl om at World Cup'en og dennes afvikling i en af Danmarks store multiarenaer, Jyske Bank Boxen, vil blive et godt match, siger Lars Lundov.