Vinder i designkonkurrence: Skal designe streetmekka

Der skal bygges et nyt streetmekka i Viborg i den gamle Vestasbygning. I dag blev der fundet en vinder af designkonkurrencen

Streethus
Foto: Pressefoto

Arkitektfirmaet EFFEKT og totalentreprenør Thomas Andersen A/S med Rambøll som ingeniører vinder opgaven med at transformere den gamle Vestashal i Viborg fra en nedlagt og forladt industribygning til en åben og mangfoldig bygning for gadeidræt og streetkultur, det skriver GAME i en pressemeddelelse.

Forslaget fra det vindende team til renoveringen af Vestasbygningen udmærker sig ved et stærkt helhedsgreb, som tilgodeser plads og faciliteter til mange aktiviteter, fællesskaber og som sænker tærsklen til både kultur og idræt.

- Viborg Kommune glæder sig over det spændende vinderforslag og ser frem til både byggeprojektet og det færdige resultat. Vi takker for det gode samarbejde med de medvirkende fonde, GAME samt ikke mindst det lokale streetmiljø, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Per Møller Jensen i en pressemeddelelse.

Gode rammer for street art
Realiseringen af GAME Streetmekka Viborg er et samarbejde mellem Reaædamoa, TrygFonden, Nordea-fonden, Lokale og Anlægsfonden, gadeidrætsorganisationen GAME og Viborg Kommune.

Forslaget rummer særligt gode rammer for udvikling og eksponering af street art i mange udtryksformer på facade og indenfor. For eksempel lyskunst og animation, som har et levende og meget spændende miljø i byen. Det har høj prioritet at bygge bro mellem bevægelse og kultur.

- Vinderprojektet for GAME Streetmekka i Viborg er en spændende løsning på at omdanne den tidligere Vestasbygning til et fleksibelt sted med plads til alle, der elsker ’street’. Vi glæder os til at se bygningen få nyt liv og blive et forbillede på, hvordan industriarkitekturen kan sættes i spil på en helt ny måde, siger programchef i Realdania, Per Schulze.

Plads til gadens puls
Totalentrepriseteamet har med forslaget sikret store, anvendelige arealer for trial, parkour, dans, street basket og street fodbold, og derudover også skabt plads til et godt skate areal i den opvarmede del – i tillæg til de overdækkede, uopvarmede skate faciliteter, som giver unikke muligheder for at kombinere indendørs og udendørs skate og mulighed for anvendelse 24/7.

Dansesalen er placeret ’svævende’ midt i hallen, hvor der er plads til trial, parkour, street basket og street fodbold og bouldering. Kombineret med trapper og reposer omkring skate obstacles og en direkte sammenhæng med DJ/VJ rum skabes der plads til at brugerne kan indgå i forskellige sociale sammenhænge og stadig være en del af det aktive rum.

- Nu får Viborgs mange børn og unge et nyt mødested, hvor de kan hænge ud og være aktive sammen, når det passer dem - og som det passer dem, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Brugerinvolvering
Frem mod kåringen af vinderforslaget har der været et tæt samarbejde mellem Viborg Kommune, GAME - som skal drive Streetmekka - og det lokale streetmiljø. Ideworkshop og brugerforum har givet input til byggeprogrammet, og forslaget bærer tydeligt præg af de særlige streetmiljøer, der er i Viborg. Frem mod åbningen vil inddragelsen af brugerne fortsætte i form af workshops og rådgivning fra brugerforummet.

- Vi er meget glade for det forslag til GAME Streetmekka Viborg, der har vundet. Med det positive engagement fra både kommune og lokale streetmiljøer er jeg slet ikke i tvivl om, at GAME Streetmekka bliver en succes, når vi slår portene op i 2018, siger direktør i GAME, Morten Bo Andersen i en pressemeddelelse.