Video: 1.000 rotter dræbt med intelligent dræberteknologi

Boligforening i Silkeborg har droppet at komme rotter til livs med gift. De bruger nu en effektiv dræberteknologi.

Rotte
Foto: Boligforeningen Langelinie

Rotter har længe invaderet tre lejligheder i Silkeborg. Boligforeningen Langelinie, som har lejlighederne, er så trætte af dem, at de nu har droppet at dræbe rotterne med gift og i stedet er begyndt bruge en intelligent og meget effektiv teknologi.

I alt har ni dræberfælder udryddet flere end 1.000 rotter under boligblokkene, og det har midlertidigt sat en stopper på rotteproblemerne.

- Af hensyn til beboernes sikkerhed besluttede vi derfor at få ryddet kloaknettet for rotter, så det ikke sker igen. Samtidig har vi lukket hullerne ved varmekanalerne, og det har indtil videre været særdeles effektivt, udtaler ejendomsinspektør Claus Toustrup i en pressemeddelelse.

Spyd knækker rygsøjlen

Den effektive rottefælde, der går under navnet WiseTrap, fungerer på den måde, at når rotterne bevæger sig, og kropsvarmen registreres, så udskydes der et bundt dræbende spyd, der på grund af den store kraft knækker rygsøjlen på rotterne. Spyddene trækkes derefter op, og den døde rotte skylles ud med kloakvandet.

- Vi tilkaldte først kommunen, der kom og lagde gift ud, men det hjalp ikke. Derfor måtte vi anvende mere hårdhændede metoder. Vi har været særdeles heldige med, at rotterne ikke har nået at ødelægge så meget inde i lejlighederne, og derfor har vi også undgået genhusning af beboere, udtaler Claus Toustrup i pressemeddelelsen. 

0:20
Se her, hvordan den intelligente rottefælde dræber en rotte.