Viborg-virksomhed med i eksklusivt selskab

Flexfabrikken i Viborg er sluppet gennem nåleøjet, og er nu en del af et stort landsdækkende program for sociale iværksættere.

Flexfabrikken

Bag satsningen står Den Sociale Kapitalfond, der har gjort Viborg-virksomheden Flexfabrikken til en af de socialøkonomiske iværksættervirksomheder, der i de kommende år får stor opmærksomhed.

FlexFabrikken er et servicebureau, der udnytter flexarbejderes individuelle kompetencer inden for markedsføring, salg, økonomi og HR. FlexFabrikken startede i midten af 2015, og har allerede nu skabt beskæftigelse til 12 fleksjobbere, en kontanthjælpsmodtager og en ledig. De har ligeledes en opkvalificerende afdeling, som rummer op til 15 udsatte i praktik- og afklaringsforløb.

- De sidste otte måneder har vi oparbejdet specialiseret kapacitet til at løse mangeartede opgaver, og efterspørgslen for FlexFabrikker i andre byer er steget. Derfor glæder vi os til, at fonden kan hjælpe os med sparring her, så vi kan finde en solid balance mellem det sociale og det forretningsmæssige. Folk må ikke tro vi er et kommunalt foretagende, men kan vi skabe opmærksomhed omkring den socialøkonomiske fremgangsmåde, så er det kun godt, siger direktør Henriette Højer.

Se indslag fra 16. februar om flexfabrikken her.

2:32
På den socialøkonomiske virksomhed Flexfabrikken i Viborg er stort set alle medarbejdere ansat i fleksjob.

Direktør og forretningsudvikler hos Den Sociale Kapitalfond, Ulrik Haumann, har store forventninger til udviklingen i Flexfabrikken.

- Flexfabrikken har den helt rigtige indstilling og rummer gode forudsætninger for vækst på socialt bæredygtige vilkår. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med dem. Der er et stort potentiale, og vi her har at gøre med ildsjæle, der samtidig ønsker at drive en fornuftig forretning og sikre mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en mulighed. Det er det vores udviklingsforløb forsøger at forene, og det er altid nemmere at udfolde, når man kan se, at viljen hertil er stærk, siger Ulrik Haumann. 

Den Sociale Kapitalfond er Danmarks første sociale venturefond, etableret af TrygFonden i 2011. De investerer i og rådgiver virksomheder, der målrettet skaber muligheder for udsatte mennesker i Danmark.