Viborg kommune sat på plads: Jagtbutik ligger ulovligt

Statsforvaltningen har afgjort at Viborg kommune handlede i strid med loven, da den i 2014 gav jagtbutikken JAFI lov til at drive butik på Lundborgvej.

JAFI, jagtbutik Viborg

Det var i strid med planloven, da et flertal i Viborg byråd i 2014 gav jagtbutikken JAFI tilladelse til at ligge på Lundborgvej i udkanten af Viborg. Det har Statsforvaltningen nu afgjort, og den afventer, hvad Viborg kommune vil gøre for at efterleve loven. 

- Den sunde fornuft har tabt, og bureaukratiet har vundet. Jeg kan ikke se noget, der skulle være mere tåbeligt end, hvis salg af knive og ammunition skulle foregå inde i byen, siger borgmester Torsten Nielsen (C). 

Detailbutikken ligger i et område, der i lokalplanen er udlagt til særligt pladskrævende industrihandel. Tilladelsen fra kommunen blev givet, selvom både kommunens egne embedsmænd og Kommunernes Landsforening (KL) havde vurderet, at forretningen ikke kunne ligge lovligt i det pågældende område. Selvom Statsforvaltningen har underkendt kommunens lovliggørelse, vil Torsten Nielsen fortsat kæmpe for at butikken kan ligge på Lundborgsvej. 

- Vi skal have kigget på om der er mulighed for at give en dispensation, vi vil undersøge alle muligheder for at få denne sag afgjort en gang for alle, siger han. 

Beslutningen blev truffet da nuværende formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen var borgmester.

- Så lang tid der er det mindste håb, så synes jeg jo, at enhver ordentlig borgmester skal gå langt i kampen for arbejdspladser og virksomheder. Planloven forhindrer udvikling og vækst og er direkte tåbelig. Hvis man aldrig tester grænserne for lovgivningen, så ved man ikke, hvor grænserne er, sagde Søren Pape Poulsen om sagen i 2014. 

Hvis ikke der kan gives ny dispensation, får det konsekvenser for butikken.

- Vi kan blive nødt til at sige til virksomheden, at de må efterleve loven, og kan de ikke det, kan det betyde, at de må lukke butikken, siger Torsten Nielsen.