Viborg Kommune modtager træls pris

Der var ingen voldsom stolthed at spore, da Viborgs teknikformand mandag modtog en såkaldt utilgængelighedspris.

Det var en smilende formand for teknikudvalget, der modtog en ellers knap så smigrende pris.
Det var en smilende formand for teknikudvalget, der modtog en ellers knap så smigrende pris.
Foto: Anders Munk Povlsen, TV MIDTVEST

Det er blevet væsentligt sværere for gangbesværede at krydse sporene på Viborg station. Det mener Enhedslisten, der derfor opfandt sin egen pris og overrakte den til kommunen. 

- Jeg er næstformand i handikaprådet, og der uddeler vi en tilgængelighedspris hvert år. Og så tænkte vi i Enhedslisten, at det her jo faktisk er det modsatte. Nu vil vi gøre opmærksom på det ved at sige, at det her er utilgængeligt. Det er for dårligt, og det skal der gøres noget ved.

Sådan lyder det fra Flemming Gundersen, der er byrådsmedlem for Enhedslisten i Viborg Kommune. 

Partiet mener, at den nye perronbro over sporene forringer forholdene for især cyklister og gangbesværede, der skal krydse sporene for at komme ud til perronøen.

Det var formanden for kommunens tekniske udvalg, Johannes Vesterby (V), der måtte tage imod prisen fra Enhedslisten, og selvom den ikke ligfrem var et skulderklap, hilste han initiativet velkommen.

- Det er jo en måde at kombinere et politisk budskab med et humoristisk indslag, og det stiller vi da gerne op til. Og vi tager også gerne den fortsatte dialog omkring det her, for vi er kun interesserede i at skabe fuld tilgængelighed for vores borgere her, forklarer han.

Knap 20 personer var dukket op ved banegården i Viborg for at følge med, da utilgængelighedsprisen blev overrakt.