Kæmpe feriepark i fare: Vi har en deadline inden jul

Planerne om Søndervig Feriepark risikerer at komme i fare.

Keld Hansen er manden bag ideen om Søndervig Feriepark.
Keld Hansen er manden bag ideen om Søndervig Feriepark.
Foto: Troels Esmarch

En feriepark med 500 sommerhusgrunde og Nordeuropas største badeland har været mere end ti år undervejs. Men den plan risikerer nu at komme i fare, hvis der ikke ligger en politisk afgørelse om Søndervig Ferieparks fremtid inden jul.  

- Vi har en deadline, der hedder inden jul, for vi har en medinvestor, der rykker for at få en afgørelse, siger Keld Hansen, der er idémanden bag Søndervig Feriepark. 

- Vi håber på at få en rigtig god julegave, hvor politikerne melder ud, at vi får lov til at have de her 500 huse, siger han.

2:52
Aftenens indslag kan du se lige her. 

Der er gået politik i den 

Ferieparken i det vestjyske har været på tegnebrættet længe, men flere bump på vejen har gjort, at hele processen er blevet trukket i langdrag. I 2015 gav den daværende regering grønt lys til ti kystnære forsøgsprojekter, hvor Søndervig Feriepark var én af dem. Siden da er der dog ikke sket meget.

- Det er vi trætte af, det er ingen hemmelighed. Vi og vores medinvestor er utålmodige. Efter at der blev lukket op for de her ti forsøgsområder i 2015, er der gået politik i den. Det synes vi helt ærligt ikke er fair, siger han.

Den nye planlov ligger klar i 2016. Den giver fornyet håb til projektet, da Ringkøbing-Skjern Kommune i 2017 søger om 500 sommerhusgrunde til Søndervig Feriepark. Men den nye planlov volder stadig problemer for realiseringen af ferieparken.

- Det, de mangler, er jo omkring Søndervig Feriepark og fordelingen af de sommerhusgrunde, som man har puttet ind i en pulje. Der er nogle ting, som Socialdemokratiet vil have gennemført, og når regeringen går med til det, så skal det her nok blive kørt igennem, siger Keld Hansen.

2:49
 
1:46
Her kan du indslaget, fra da Lars Løkke besøgte Søndervig.