En dag i kor: - Vi burde synge noget mere

Elever fra fem forskellige gymnasier var torsdag samlet til en kordag, og det gav i den grad et smil på læben hos deltagerne.

kor_i_viborg.jpg
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

200 sangglade gymnasielever fra Viborg, Silkeborg, Skive og Morsø var torsdag samlet for at give deres fortolkning af Disney-klassikere.

Eleverne var samlet som en del af den nationale kordag, som foregår på seks forskellige gymnasier over hele landet. Arrangementer her foregik på Viborg Katedralskole.

- Vi kender ikke hinanden, men alligevel er vi samlet om at lave noget, vi alle godt kan lide. Det giver en fællesskabsfølelse, siger Sofie Fogh, der er gymnasieelev på Viborg Katedralskole.

2:11
 

Bagved arrangementet står ungdomsforeningen SYNG, der arbejder for at udbrede kendskabet til korsang i Danmark. Derfor har de lavet projektet Operation SYNG, som foregår på danske gymnasier.

- Vi oplever ofte, at når vi er ude og lave korsang, så får folk et smil på læben og kommer med i et fællesskab. For gymnasieeleverne er det også et afbræk, siger Marie Lindersgaard Hansen, som er bestyrelsesmedlem hos Foreningen SYNG.

Helt samme oplevelse sidder Sofie Fogh med efter en dag i koret.

- Sang bringer bare folk sammen. Man kan nærmest ikke være i dårligt humør, når man synger – vi burde bare synge noget mere, det bliver man bare glad af, siger Sofie Fogh.

Det var ottende gang, Operation SYNG blev afholdt.