Vestkystens sommerhuse stiger i pris

I Ringkøbing-Skjern Kommune går prisudviklingen imod strømmen, og sommerhusene blev i februar solgt til højere priser end sidste år.

sommerhuse.jpg

Køberne er villige til at betale ekstra i de klassiske sommerhusområder, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Salgsprisen for sommerhuse på landsplan lå 0,9 procent lavere i februar i år end i februar 2015. Men der er store regionale forskelle på sommerhusmarkedet. I nogle kommuner var salgspriserne i februar i år nemlig markant højere end sidste år. Det gælder bl.a. Jammerbugt, Odsherred og Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor salgsprisen på sommerhuse lå 10,6 procent højere i februar i år end i februar 2015. 

- Det er de klassiske sommerhusområder, der trækker, og hvis man køber sommerhus som en investering, er disse kommuner ikke et dårligt bud, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for boligsiden.dk 

Sommerhusenes evergreens stiger i pris

Det populære område ved Vesterhavet slår aldrig fejl blandt sommerglade feriegæster, og det afspejler sig i prisudviklingen.

- Generelt kan vi ikke sige, at et sommerhus er en sikker investering, men ønsker man alligevel at placere sine penge i et sommerhus med henblik på et fremtidigt overskud, er det et godt bud at gå efter de klassiske sommerhusområder. Godt nok er priserne høje, men der er større sandsynlighed for, at man kan sælge igen til samme eller evt. højere pris”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

- Risikoen for at tabe penge er mindre her end i andre og mindre kendte områder, og samtidig har man gode muligheder for at tjene penge på udlejning, hvis markedet i en periode udvikler sig på en måde, hvor det ikke kan betale sig at sælge, siger Birgit Daetz.