Vestjysk kræftbehandling kåret til landets bedste

Målt på behandlingskvalitet får patienter med prostata-, blod- og lungekræft landets bedste behandling i Vestjylland.

robot hospital
Foto: Hospitalsenheden Vest

Det er sundhedsavisen Dagens Medicin, som har kåret Urinvejskirurgisk afdeling og Hæmatologisk Afsnit i Holstebro og Onkologisk afdeling i Herning som Danmarks bedste behandlingssteder. Dermed får Hospitalsenheden Vest titlen som landets bedste kræftbehandling af patienter med prostata-, blod- og lungekræft.

Omsat i målbare resultater for patienterne betyder det blandt andet hurtig diagnosticering, kort ventetid, specialisten i front og høj overlevelsesrate efter endt behandling. Alle sammen såkaldte indikatorer, som sikrer en 1. plads til:

  • Onkologisk behandling af lungekræft.
  • Den højt specialiserede behandling af kroniske myeolide sygdomme (blodkræft).
  • Behandling af prostatakræft.
  • Specialistoperationer for akut tarmkræft er årets højdespringer fra en 14. plads sidste år til en aktuel 2. plads.

Efteråret 2016 har været hektisk for store dele af det hospital, der er på vej til at blive et sammenhængende "Kræftcenter Vest". Inden de fysiske rammer for alvor er på plads i Gødstrup, er operationsrobot nummer to til avanceret kræftkirurgi netop taget i brug. Forskning i genoptræning af mænd med prostatakræft via en spillekonsol, brug af hjemmeambulatorier med et webbaseret helbredsbarometer og meget mere er nogle af de nye tilbud, der er på vej til at møde kræftpatienterne i Vestjylland.

Men det er slet ikke al den nye teknologi, der alene sikrer en behandlingskvalitet i top for patienterne i Kræftcenter Vest.

- Det er noget så enkelt og gammeldags som grundighed i håndværk og organisering, tilsat en kultur og korpsånd for et godt samarbejde og nærvær i mødet med patienterne, siger  lægefaglig direktør Jens Friis Bak.

Tak til kollegerne

Hæmatologisk Afsnit, Hospitalsenheden Vest, er højt specialiseret i kroniske myeloide sygdomme. Der er ofte tale om sjældne sygdomme, og med en ekspert ved roret, der kan sørge for den rette medicinske behandling, kan mange patienter leve lige så længe som alle andre - oftest uden at mærke ret meget til sin sygdom. Desuden har afsnittet et rigtig godt samarbejde på tværs - blandt andet med Klinisk Biokemisk Afdeling.

- Takket være dem kan vi sørge for, at diagnostik af de mest alvorlige blodsygdomme fx akut leukæmi kan iværksættes maks. to timer efter, at blodprøven er landet i laboratoriet, fortæller overlæge Stanislaw Pulczynski.

Hæmatologisk Afsnit i Holstebro overtager ansvaret for flere patienter med blodsygdomme fra Viborg og Silkeborg fra januar 2017.