Vestjysk Bank sælger Thisted-afdeling

Sparekassen Thy overtager Vestjysk Banks Thisted-afdeling som et led af Vestjysk Banks spareplan.

Vestjysk Bank skal ikke længere have en afdeling i Thisted.
Vestjysk Bank skal ikke længere have en afdeling i Thisted.
Foto: Arkiv

I starten af november måtte Vestjysk Bank nedskrive for 116 millioner kroner, og banken har længe knoklet med røde tal. Nu sælger Vestjysk Bank deres filial i Thisted. Fremover er det Sparekassen Thy, der skal have hjemme i bankens lokaler.

- Vi fik en henvendelse fra Sparekassen Thy, der spurgte, om vi havde planer med filialen. Og så blev vi enige med dem. Vi har ikke planer om at skulle sælge yderligere afdelinger i øjeblikket, siger direktør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen.

Sparekassen Thy overtager omkring 1.500 kunder i Thisted. Herefter har Sparekassen omkring 47.000 kunder i alt.

I september måtte Vestjysk Bank fyre otte medarbejdere. Sådan går det dog ikke i Thisted, hvor Sparekassen Thy overtager de fem medarbejdere, der arbejdede for Vestjysk Bank.

- Sparekassen Thy - har udvist en utrolig fornuftig tilgang. Det glæder mig, at kunderne i Thisted stadig har en lokal bank, hvor de kan møde vores tidligere medarbejdere. Det var væsentligt for os, siger Jan Ulsø Madsen.

Ingen af bankerne vil dog afsløre de økonomiske detaljer i handlen.

- I sådan en transaktion er der både indtægter og udgifter, men basisresultatet for året er uændret. Vi har aftalt, at priserne holder vi for os selv, men det er klart, at det også sker som et led i vores spareplaner for, hvordan vi optimerer vores virksomhed, fortæller Jan Ulsø Madsen.

Overtagelsen sker med virkning fra 1. december.

0:32
Finanstilsynet har bedt Vestjysk Bank om at foretage nedskrivninger for 116 mio. kr. (Indslag fra 5. november 2015)

 

2:27
Vestjysk Bank offentliggjorde i februar et regnskab for 2014 på minus 191 millioner kroner.