Vesterhavsost kræver mere plads

Thise Mejeri har så stor succes med sin Vesterhavsost, at ostelageret ved Bovbjerg Fyr nu bliver mere end dobbelt så stort.

vesterhavsost.jpg

Mejeriet i Salling har længe haft planer om en udvidelse. Den skulle egentlig ske i to etaper, men osten er så populær, at mejeriet nu har valgt at lave hele udvidelsen på én gang. Det skriver Lemvig Folkeblad. 

I dag er der plads til 20.000 oste i Bovbjerg, men efter udvidelsen kan der ligge 50.000 oste på lageret i den salte vestenvind.

- Vi tror, vi får brug for pladsen ret hurtigt, så derfor blev vi enige om, at vi lige så godt kunne gøre det hele på én gang. Desuden får vi de sidste kvadratmetre billigere, når vi laver det hele på én gang, siger Poul Pedersen, direktør på Thise Mejeri.

Det nye ostelager skal stå klar inden jul.

- Byggeriet går helt efter planen. Vi regner snart med at holde rejsegilde - måske allerede i næste uge - og så håber vi, at det nye lager vil være færdigt inden jul, siger Poul Pedersen. 

Dermed kan oste lagres i bygningen i begyndelsen af det nye år.

Mælken til vesterhavsosten stammer fra området omkring Bovbjerg. Her lagrer den i omkring 30 uger i den salte vestenvinde, inden den ligger klar hos forhandlerne.