Vestas til tops i C20 - renten endte uændret

Det danske aktiemarked skød op fra start i tirsdagens handel og så sig ikke tilbage takket været flere positive nyheder fra de børsnoterede selskaber.

Vestas_vindmoeller17.jpg

Facit for det ledende C20 Cap-indeks blev en marginal stigning på 0,01 pct., og dermed lukkede indekset i 984,93. Værd at bemærke var det, at den positive udvikling på det danske aktiemarked gik imod den generelle strøm i udlandet, pointerer senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea over for Ritzau Finans.

 

- Det er selskabsnyheder, der trækker det danske aktiemarked lidt op, og som også kører solo i forhold til resten af Europa, siger Jesper Bamberger med henvisning til, at flere af de europæiske aktiemarkeder lå til fald ved dansk børslukning.

 

Blandt de danske eliteselskaber kunne Vestas bekræfte, at vindmølleproducenten har sikret sig en fast og ubetinget aftale vedrørende en gigantiske ordre på 1001 megawatt (MW) til seks forskellige vindparker i Norge.

 

Ordren er på 30 styk V112-3,45 MW-møller og 248 styk V117-3,45 MW-møller, der alle er optimeret til 3,6 MW, så den samlede kapacitet løber op i 1001 MW. Det er dermed også den absolut største ordre i Vestas' historie.

 

Oven på nyheden blæste der positive vinde om Vestas-aktien, som endte 1,8 pct. højere i 458,90 kr.

 

Fra finanssektoren kom Jyske Bank med regnskab for 2015, hvor der dog ikke var meget spænding i forhold til resultaterne, da de allerede var blevet oplyst i januar.

 

Nyt var det dog, at Jyske Bank forhøjer sit aktietilbagekøbsprogram med 250 mio. kr. til 750 mio. kr. Der bliver samtidig foreslået et udbytte på 5,25 kr.

 

Jyske Bank endte 0,4 pct. højere i 301,90 kr.

 

FLAD RENTEUDVIKLING

 

Hvor det var en begivenhedsrig dag på det danske aktiemarked, endte det danske obligationsmarked tirsdagen med en nogenlunde flad renteudvikling, efter at investorerne havde haft en lille håndfuld nøgletal at forholde sig til.

 

Herhjemme endte den toneangivende tiårige danske statsobligation med en rente på 0,50 pct., hvilket var 1 basispoint lavere i forhold til mandagens lukkeniveau, hvor renten endte på 0,51 pct.

 

Tirsdagens væsentligste nøgletal var det tyske erhvervstillidsindeks Ifo. Indekset faldt til 105,7 fra 107,3 måneden før, hvor markedet til sammenligning havde haft en forventning om et indeks på 106,8 i februar ifølge data indsamlet af Bloomberg.

 

Forværringen skyldtes et fald i forventningerne til fremtiden, mens det tyske erhvervsliv vurderede den aktuelle situation som værende en smule bedre end i januar.

 

Ifølge cheføkonom Helge Pedersen fra Nordea er der ingen grund til at overdramatisere udviklingen, da niveauet for Ifo-indekset fortsat er pænt. Han vurderer dog, at der er risiko for, at svagheden i fremstillingssektoren på globalt plan også slår igennem i det tyske erhvervsliv.

 

- Tysk erhvervsliv er jo meget eksportorienteret, påpeger han.

 

/ritzau/FINANS