Verdensstjerner i Holstebro

Her til aften stod nogle af verdens bedste balletdansere på scenen i Holstebro, hvor der var premiere på Nøddeknækkeren.

Luke Schaufuss
Luke Schaufuss
Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

Julen er over os, og i aften var der inviteret til julefest i Musikhuset Holstebro. Peter Schaufuss opfører nemlig Nøddeknækkeren sammen med nogle af verdens aller dygtigste balletdansere, men han er ikke alene. Hans søn Luke Schaufuss er nemlig med som assistent. Schaufuss Junior er i lære som forestillingsarrangør - for måske vil han gå i sin fars fodspor.

- Det er en rigtig rigtig god erfaring for mig, for det er jo en speciel uddannelse i sig selv teater og kunne sætte forestillinger op og koreografi. Der er mange felter indenfor det - og der findes ikke en specifik uddannelse for det, siger Luke Schaufuss.

Når man som 23-årige Luke her har fået efternavnet Schaufuss, lå det i kortene, at han også selv skulle prøve kræfter med balletten. Til daglig er han selv professionel balletdanser ved Scottich Ballet i Glaskow - men lige for tiden hjælper han sin far med opsætningen af Nøddeknækkeren, der har premiere i aften her i Holstebro.

- Jeg kan huske hvordan det var at bo her i Holstebro, så da jeg kom i går havde jeg et kæmpe smil på ansigtet, siger Luke Schaufuss.

At komme til Holstebro, er nemlig lidt ligesom at komme hjem for Luke Schaufuss. Han er opvokset i byen. I 13 år boede han her - og var blandt andet elev på Balletskolen.

I løbet af december skal forestillingen rundt i hele landet.