Verdensrekord i Kjellerup

Fredag aften blev der sat en verdensrekord i Kjellerup, da verdens største romsmagning løb af stablen.

Vinsmagning Kjellerup
Foto: Anders Hartvig

En vinhandler fra Viborg kan prale af at have fået en plads i Guinness Rekordbog. Fredag aften var Nikolaj Jørgensen vært for verdenshistoriens største romsmagning, da han i Arena Midt i Kjellerup tog imod mere end 1.600 mennesker.

- Jeg er helt vildt glad for at have slået rekorden. Det er så fedt, det overgår min fantasi, sagde en begejstret Nikolaj Jørgensen til TV MIDTVEST kort efter, at rekorden var i hus.

Den oprindelige rekord blev sat i 2015 i Columbia, da 786 personer deltog i verdens - indtil fredag aften – største romsmagning. Det ville Nikolaj Jørgensen dog lave om på.

- Jeg kan jo ikke løbe stærkt, jeg kan ikke hoppe højt, jeg kan ikke kaste langt eller spise mange hot dogs, så det her var jo min gyldne chance for at komme i Guinness Rekordbog, grinte Nikolaj Jørgensen kort inden rekordforsøget.

Fløjet ind fra Venezuela

Til dagligt er Nikolaj Jørgensen indehaver af Vin & Vin i Viborg, og hele idéen startede faktisk som en joke. Hver gang, at folk købte en flaske veneziansk rom fra serien Diplomaticó i hans vinhandel, fik de oveni billetter til arrangementet i Arena Midt.

Til romsmagningen skulle de mange fremmødte netop smage på fem forskellige slags rom fra Diplomaticó-serien. Gilberto Brinceno, de er chefkok - eller destillatør - var fløjet hele vejen ind fra Venezuela for at være med til rekordforsøget.

- Jeg er så glad for at være her, og jeg er meget overrasket over, at folk gerne vil lære om Diplomaticó, sagde Gilberto Brinceno.

Store krav til rekordforsøget

Selv var Nikolaj Jørgensen også meget overrasket over den store interesse. Pludselig havde han uddelt 1.900 billetter, og så skulle formalia på plads, før arrangementet overhovedet kunne godkendes som et officielt rekordforsøg til Guinness Rekordbog.

Der var blandt andet 65 sider med regler og instrukser om, hvordan rekordforsøget skulle løbe af stablen. Rygtet om romsmagningen havde spredt sig til mange steder, og det trak gæster til fra både Grønland, Bornholm, København og Aarhus. Langt de fleste kom dog fra lokalområdet.

Faktisk var efterspørgslen så stor, at der var behov for ekstra borde. På et tidspunkt stod der flere hundrede mennesker i kø ude foran Arena Midt. Alle nåede dog at komme ind, inden romsmagningen gik i gang.

3:47
\n