Venligboer om busafvisning: Minister puster til ilden

Venligboere er skeptiske over for Ikast-Brande Kommunes beslutning om at lukke en skolebusrute for blandt andre afviste asylansøgere på Kærshovedgård.

Busskilt, Kærshovedgård

Venligboerne er bestemt ikke begejstrede for, at Inger Støjberg (V), der er udlændinge-, integrations- og boligminister, har blåstemlet Ikast-Brandes Kommunes beslutning om blandt andre at forbyde de afviste asylansøgere på Kærshovedgård adgang til den lokale skolebus.

- Man puster til en ild og skaber en stemning, som er helt ude af proportioner, siger venligboer Jens Erik Asmussen fra Ikast.

Normalt kan andre end skolebørn godt køre med kommunens skolebusser, men på denne strækning er der lukket. Men det er diskriminerende og målrettet de afviste asylansøgere, mener Jens Erik Asmussen.

- Busstoppestedet er jo lige ved hovedindgangen, så de kan jo godt se, at dér kører bussen, men den må I ikke stå på, fortæller han.

Kommune afviser diskriminationskritik
Kommunen har ikke noget med centret at gøre, men kærer sig udelukkende om skolebørnene og deres forældre.

- Små børn og fremmede mennesker er ikke en god cocktail, og det giver forældrene en usikkerhed, og det ønsker vi simpelthen ikke, forklarer Carsten Kissmeyer (V), der er borgmester i Ikast-Brande Kommune.

1:51