Vælgere ikke vilde med vestjysk minister

Esben Lunde Larsen er ikke populær blandt vælgerne, viser en ny undersøgelse. Andre af landsdelens ministre gør det bedre.

Esben Lunde Larsen
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Vælgerne er ikke vilde med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Det er konklusionen på en ny undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4 om karaktergivning til landets ministre.

Siden 2009 har Ugebrevet A4 bedt vælgere om at give ministre karakter ud fra en 7-trinsskala, hvor de bedømmer forvaltningsevne samt dygtighed og troværdighed som politiker. I denne ombæring får Esben Lunde blot 2,1 ud af 7. Regeringens gennemsnit ligger på 3,3.

- Det er da ikke nogen god karakter. Jeg ville da ikke blive stolt, hvis nogle af ungerne kom hjem med den, fortæller Jakob Ellemann-Jensen, der er politisk ordfører for Venstre.

Mens Lunde Larsen skraber bunden, indtager Bertel Haarder og Søren Pind første- og andenpladsen med henholdsvis 4,9 og 4,5.

Andre af landsdelens ministre gør det bedre
På tredje- og fjerdepladsen rammer Kristian Jensen med 4,2 og Inger Støjberg med 3,9. Ulla Tørnæs, der bor uden for Holstebro, får en 13. plads med karakteren, 2,8. Ellen Trane Nørby, der stammer fra Lemvig, får en 8. plads med 3,2.

Se alle karaktererne her.