Våd weekend venter Vestjylland

Et lavtryk bevæger sig ind over hele landet. Det giver blæst, regn og kun pletvis sol i weekenden. Lørdag venter regn til store dele af Vestjylland.

170810_Regn001.jpg
Foto: Arkiv

- Det bliver en smule kedeligt.
    
Det er ordene, Dan Nilsvall, vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut, umiddelbart hæfter på den kommende weekends vejr. Et lavtryk, der dannes over den sydvestlige del af de britiske øer, vil langsomt bevæge sig ind over landet og give ustadigt vejr.
    
- Fredag bliver det blæsende med byger flere steder, siger Dan Nilsvall, der understreger, at solen vil kigge frem enkelte steder. Først på dagen bliver det stedvist lidt eller nogen sol, og temperaturerne ligger mellem 14 og 17 grader.

Kedelig lørdag   

Og det bliver mere af samme skuffe lørdag, hvor lavtrykket har bevæget sig ind over hele landet. Igen vil det blive med pletvise solstråler fra morgenstunden, hvorefter byger og regn får lov at dominere billedet - særligt i Vestjylland.
    
- Det begynder med tørt vejr og lidt eller nogen sol, men i løbet af dagen kommer der flere skyer, og det ser ud som om, at der især i den vestlige del af landet kommer en del regn, siger Dan Nilsvall.
    
Weekenden rundes af med mere nedbør flere steder i landet - lokalt måske ledsaget af torden. Temperaturerne vil her ligge mellem 12 og 16 grader. Dan Nilsvall understreger, at der venter flere solskinstimer på den anden side af weekenden.
    
 /ritzau/