V-borgmester: Regeringen svigter vindbranchen

Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen fra venstre går imod sit eget parti og håber på at oppositionen holder fast i kystnære vindmøller.

Iver-Enevoldsen.jpg

Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen er langt fra tilfreds med at hans eget parti, Venstre der sidder på regeringsmagten, er på vej ud af energiforliget og projekterne med kystnære havvindmøller på vestkysten. 

- Jeg er lidt overrasket over, at et forlig, som er indgået i 2012, hvor de kystnære vindmøller indgik, at man nu kommer her fire år senere og siger, at nu vil man droppe det. Jeg synes ikke, det er at behandle erhvervslivet ordentligt. siger Iver Enevoldsen. 

2:57
Her er interviewet med V-borgmesteren, der går i rette med sin egen regering. 

Flertal for kystnære vindmøller

Iver Enevoldsen sætter nu sin lid, at oppositionspartierne og de andre partier i blå blok holder fast i energiforliget og dermed også fast i, at der skal bygges kystnære vinmølleparker ud for vestkysten. 

- Jeg konstaterer, at der er kommet udmeldinger fra S, SF, De Radikale og De Konservative, som jo er forligspartierne, at de holder fast i forliget, siger Iver Enevoldsen. 

Regeringens plan om helt at droppe de kystnære havvindmøller har også affødt kritik fra erhvervsorganisationen vindmølleindustrien. 

-  Gennemføres udbuddet ikke, risikerer Danmark fremover at blive sammenlignet med en række syd- og østeuropæiske lande, som har skræmt investorerne væk med tilsvarende aflysninger og ændringer af centrale rammevilkår, siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien, siger Jan Hylleberg, der er direktør i Vindmølleindustrien.