Uskyldig dømt for pædofili kræver højere erstatning

John Jakobsen blev dømt for pædofili, selvom han var uskyldig. Nu kræver han en højere erstatning, end den han har fået.

2:41
Erstatningen for at sidde i fængsel, selvom man er uskyldig, står slet ikke mål med krænkelsen, mener John Jakobsen fra Haderup

For fire år siden blev John Jakobsen fra Haderup dømt for seksuelle overgreb mod sin stedsøn. Han nåede at sidde ét år i fængsel, før den særlige klageret tog hans sag op og frifandt ham for alle anklager.

I dag er han stadig påvirket af tiden i fængslet, og selvom han har fået 670.000 kroner i erstatning for den uberettigede frihedsberøvelse, så mener han slet ikke, at det er nok.

- Man burde få det tredobbelt af, hvad jeg fik. Politiet skal ikke bare have lov til at ødelægge et menneskes liv uden at bøde for det, siger John Jakobsen.

John Jakobsen er langt fra den eneste, der har været utilfreds med den erstatning, der er blevet udbetalt, efter en tur i fængsel som uskyldig. Også Jan Lindholdt Mikkelsen, der i 2010 var mistænkt for drabet på Maria Møller Christensen i 18 døgn, mener, at hans 37.000 kroner er for lidt.

- Det er en månedsløn. Så det virker fuldstændig urimeligt. Også for det min familie og mine venner har været igennem og har skulle læse, siger Jan Lindholdt Mikkelsen.

Næstformanden i Folketingets Retsudvalg, Mogens Jensen (A), mener dog ikke, at der er behov for at ændre praksis på området.

- Jeg kan ikke se, at vi kan lave erstatningssystemet på anden måde end at folk kommer med deres krav. Og så har vi jo et uvildigt system, der sidder og tager stilling til kravene og ud fra det udmønter en erstatning. Det er min oplevelse generelt, at erstatningsniveauet er fornuftigt, siger Mogens Jensen.

John Jakobsen forsøger nu sammen med sin advokat at få en højere erstatning. Se hele indslaget med John i toppen af artiklen.