Uroen i Venstre fortsætter: Kredsformand trækker sig

Venstres kredsformand i Ringkøbing, Bent Østergaard, har meddelt medlemmerne i en mail, at han trækker sig fra posten.

Bent Østergaard har trukket sig som kredsformand for Venstre.
Bent Østergaard har trukket sig som kredsformand for Venstre.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Det har været en tumultarisk uge for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Efter det markante byrådsmedlem Lennart Qvist forlod Venstre onsdag, melder formand for Ringkøbing Venstreforening, Bent Østergaard, nu, at han forlader sin post som kredsformand.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern, der er kommet i besiddelse af en intern mail, Østergaard har sendt til medlemmerne.

I mailen kritiserer Bent Østergaard Venstres tilgang til de opstillede folketingskandidater i kommunen.

- I organisationen besluttede vi at forholde os neutrale overfor de kandidater, der søgte opstilling. Det viser sig så hen i forløbet, at neutraliteten forsvinder, og dele af organisationen vælger side.

- Derfor har jeg i dag fredag meddelt kommuneforeningens formand, H.C Tylvad, at jeg trækker mig som formand for kredsen, da jeg ikke kan bakke op om Kenneth Mikkelsen, samt den måde organisationen vælger at arbejde på, skriver Bent Østergaard.

Chefredaktør: - Det er alvorligt

Kommuneforeningsformand Hans Christian Tylvad afviste i forbindelse med Lennart Qvists exit, at der skulle være splittelse i partiet.

Chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Gudrun Pedersen, mener dog, at splittelsen efterhånden er til at få øje på.

- Det er et udtryk for, at der i partiet er nogle forskellige holdninger til, hvordan det hele skal køres. Der er ingen tvivl om, at bølgerne går højt.

- Vi er der, hvor hele partiet nu har et problem. Det er da alvorligt, når en kredsformand trækker sig, lyder det fra Gudrun Pedersen.

TV MIDTVEST har været i kontakt med Bent Østergaard, der ikke ønsker at udtale sig i sagen.

Venstre vælger en ny folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen den 20. august.

2:32
Kampen om at blive Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen tog onsdag uventet drejning. En af kandidaterne, Lennart Qvist, har pludselig meldt sig ud af Venstre.