Ungdomshold vinder stor kroatisk håndboldturnering

Der står lovende talenter klar i kulissen i Viborg HK. Det beviste Viborgs U14 piger ved at vinde en stor håndboldturnering i Kroatien.

Viborg HK U14
Foto: Privatfoto

Det er ikke kun Viborgs kvindehold i ligaen som kan være med helt fremme. Det kan de unge talenter også. Det beviste Viborg HK’s U14 pigehold i påsken ved at vinde en stor håndboldturnering ved navn Youth Movement Power i Kroatien. Og det var ikke uden kamp, at sejren kom i hus.

- Det er nogle andre forhold, og dommerne tillader nogle andre ting, end vi er vant til, så det kostede meget blod, sved og tårer og ikke mindst mange tæsk, da det er en væsentlig hårdere håndboldkultur, siger holdleder i VHK Vibeke Malthe på vej hjem fra Kroatien.

U14 pigerne var af sted som to hold og spillede mod hold fra både Italien, Ungarn, Montenegro og Kroatien. Men efter i alt fire kampe og en finale kunne U14 pigernes førstehold kalde sig vindere af hele turneringen. 

- Vi anede ikke, hvad vi kom ned til, så at gå hele vejen og besejre det lokale kredshold i finalen er rigtig stort. Vi er meget glade, og det har været en stor oplevelse for pigerne, siger Vibeke Malthe. 

VHK's U14-spiller Lærke Nielsen blev også kåret som turneringens bedste spiller.  Pokalen blev givet af Kroatiens landstræner, som kom for at gøre lidt reklame for EM i 2018. 

Pigerne har selv samlet penge ind til at kunne rejse til Kroatien ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen og pakke bøger hos Aristo Pack i Løgstrup.

Turen til Kroatien er ikke helt tilfældig idet holdets træner, 43-årige Mario Omercevic selv er fra Kroatien og kom til Danmark for over 18 år siden. De seneste syv år har han trænet flere forskellige hold i Viborg HK, men har samtidig holdt kontakten til håndboldmiljøet i Kroatien, og derfor var en deltagelse i stævnet i Kroatien nærliggende, men at det skulle ende med en turneringssejr, havde holdet dog ikke regnet med.

Turneringen havde over 1700 deltagende udøvere fra 10-16 år og blev afviklet i den historiske havneby Rovinj, der ligger i den nordvestlige del af Kroatien. Foruden håndbold blev der også turneret i både fodbold og tennis.