Ung i de gamles verden: 22-årige Signe går imod statistikken

Et gennemsnitligt byrådsmedlem i Danmark er 50 år. Signe Nøhr er kun 22 - og så har hun endda siddet i byrådet siden 2013.

22-årige Signe Nøhr har været byrådsmedlem i 3,5 år i Vesthimmerlands Kommune.
22-årige Signe Nøhr har været byrådsmedlem i 3,5 år i Vesthimmerlands Kommune.
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Der er dem, der bruger deres fritid på fitness og fredagsbarer. Og så er der sådan nogle som Signe Nøhr. Hun er 22 år gammel, og har de seneste 3,5 år siddet i byrådet i Vesthimmerlands Kommune.

- Vi kan noget andet, og vi kommer med noget nyt. Vi kan jo ikke alle sammen være pensionister og advokater, der skulle jo gerne være nogle forskellige i byrådet, lige så vel som befolkningen er forskellig, siger hun.

Med det mantra stillede Signe Nøhr op ved kommunalvalget i 2013 og blev valgt ind i byrådet. Når kommunalvalget løber af stablen i november, er hun igen at finde på valglisterne i Vesthimmerlands Kommune, og det er noget, der glæder borgmesteren. 

- Når Signe melder ind med, hvordan hun ser tingene, så får vi hevet skyklapperne af. Det gør, at vi får en meget differentieret diskussion, siger Knud Kristensen (K).

Signe Nøhrs sæde i byrådet gør hende til lidt af en ener. Gennemsnitsalderen i de danske kommunalbestyrelser er over 50, og det er da heller ikke helt uden udfordringer at være ung i kommunal politik. 

- Der er mange nye udtryk, forkortelser og ting i forbindelse med budgetter, man skal lære. Det er nok det sværeste, siger Signe Nøhr.

Hun var selv helt grøn, da hun gik ind i kommunalpolitik. Og netop dét er i dag blevet en af hendes største styrker. 

- Der er ingen tvivl om, at vi mangler noge unge. Vi er jo sådan lidt nogle halvstøvede gamle mænd og kvinder. Et ungt menneske er alletiders - de kommer helt andre vinkler på ting, og de har også en anden kontaktflade, siger borgmester Knud Kristensen.

For 22-årige Signe Nøhr er fremtidsplanerne endnu ikke helt på plads. 

- Der er tit folk, der siger til mig, at jeg må være den kommende statsminister, men det er i hvert fald ikke mit mål. Min plan er bare at blive valgt ind igen og få lidt mere ansvar, siger Signe Nøhr.