Undervisningsministeren vil lempe regler for efterskoler

Merete Riisager (LA) vil give efterskolerne mere enkle og tidssvarende rammer til at drive skole.

efterskole
Foto: arkivfoto

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil ændre loven om efterskoler og frie fagskoler. Det oplyser Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringerne skal ske for at give efterskolerne "mere tidssvarende rammer".

Hvis det står til ministeren, vil lovændringen indeholde en række lempelser af reglerne for efterskoler.

- Med frihedspakken får efterskolerne mere lempelige og liberale rammer, som skal sikre, at efterskolerne kan drive en spændende skole med muligheder for faglig og personlig udvikling blandt deres elever, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Blandt andet vil der blive åbnet op for, at skolerne kan varetage opgaver ud over deres skole- og undervisningsvirksomhed.

Desuden vil ministeren udvide det særlige tilskud til danskundervisning af tosprogede elever, så det også omfatter elever med midlertidig opholdstilladelse omfattet af integrationsloven.

Det er også en del af ministerens udspil, at nye efterskoler, frem for selv at skulle eje bygninger, i op til ti år skal kunne leje bygninger og arealer.

Undervisningsministeren tager initiativ til ændringerne efter længere tids dialog med Efterskoleforeningen.

- Jeg har lyttet til Efterskoleforeningens ønsker, så efterskolerne fortsat kan være et attraktivt valg for de unge, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Ændringerne skal efter planen fremsættes i et lovforslag til efteråret.

Der er omkring 260 efterskoler i Danmark. Ifølge et notat fra Efterskoleforeningen fra januar 2017 var der 28.447 elever på de danske efterskoler.