Umenneskelige forhold på Kærshovedgård

En sognepræst kalder forholdene på udrejsecentret Kærshovedgård for umenneskelige. Han har nu skrevet et åben brev til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

140514_Kaershovedgaard.jpg

Flere naboer frygter de nye beboere på udrejsecentret Kærshovedgård. Nu taler en lokal præst fra Bording de afviste asylansøgeres sag.

Lindvig Osmundsen, der er sognepræst for Bording og Christianshede sogne, har skrevet et åbent brev til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, hvor han kritiserer det, han kalder for ”umenneskelige” forhold på Kærshovedgård.

- Deres situation er håbløs, fordi de sidder fast i det danske asylsystem. De må ikke være i Danmark, fordi de er afviste asylansøgere. Modsat kan de heller ikke rejse ud, fordi mange af dem ikke er velkomne i deres eget land. Mange af dem, jeg har talt med, fortæller, at de risikerer at få hovedet hugget af, hvis de vender hjem til det land, de er flygtet fra, siger Lindvig Osmundsen til TV MIDTVEST.

Et udmattelsescenter

Lindvig Osmundsen er rystet over det, han ser på Kærshovedgård. Der er ingen aktiviteter og hverken lægebehandling i Jelling eller lommepenge, og så er der kun tre måltider om dagen samt én seng at sove i på firemandsstuer. Han kalder udrejsecentret for et udmattelsescenter.

- De afviste asylansøgere kæmper hver dag for at bevare livsmodet. De hænger med det yderste af fingerspidserne i kanten, og som jeg oplever det, er de indkvarteret på et udmattelsescenter og ikke et udrejsecenter. Mennesker, der ikke har noget håb og ikke kan gøre noget for at ændre deres egen situation, går simpelthen i stykker, siger Lindvig Osmundsen.

Han fortæller, at det er hårdt at se den situation, de mange afviste asylansøgere havner i på Kærshovedgård. Specielt fordi mange af dem kommer til at sidde der i mange år fremover.

- De kan bare vente, vente og vente, indtil de danske myndigheder eller politikere træffer en beslutning eller gør et eller andet, siger Lindvig Osmundsen.

Inger Støjberg har i dag ikke ønsket at lade sig interviewe eller forholde sig til kritikken.